Arlanda

Resor till Dubrovnik Stad i DubrovnikKroatien

Gemyt och romantik i en av världens vackraste städer

Om Dubrovnik Stad

Underbara Dubrovnik är ett av Unescos världsarv och Kroatiens vackraste stad. Gamla stadsdelen med sina massiva stenmurar, medeltida gator, torg och palats är välbevarad och unik. Dubrovnik är inte bara en historisk stad utan kvällstid lever den upp och restauranger och barer fylls av folk och musik. Paradgatan Stradun med sina blankslitna stenar med början från stadsporten Pile kantas av exklusiva butiker och uteserveringar.

I Dubrovnik finns ett stort urval av bra restauranger, barer och kaféer. Här äter du både lokal snabbmat och autentisk kroatisk mat på finare restauranger. Mataffärer, bageri och fruktmarknad finns i staden. I gamla stan finns många trevliga vinbarer där du kan smaka Dubrovniks egna viner.

Soliga bad i kristallklart vatten kombinerat med levande storstadsatmosfär

Utöver Dubrovniks äldre del, den bilfria gamla staden finns också en nyare del som är lite mer modern och bekväm. Den nyare delen sträcker sig västerut om gamla stan och upp mot Lapad och stadsdelen Gruz, som är känt för sin hamn och sin stora frukt- och grönsaksmarknad. Öster om gamla stan ligger stadsdelen Ploce med förstklassiga hotell och fin utsikt över gamla stan och den kända stranden Banje Beach.

Var ligger Dubrovnik Stad?

Karta Dubrovnik Stad

Väder och badtemperaturer

I Dubrovnik råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer upp mot 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 20-25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Dubrovnik