Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Dubrovnik Kroatien

Om Dubrovnik

Dubrovnik är en stad i södra Kroatien, belägen i Dalmatien vid Adriatiska havet. Staden är residensstad och största stad i Kroatiens sydligaste län. Dubrovnik har ca 45 000 bofasta invånare. Söder om Dubrovnik ligger städerna Cavtat med ca 2000 bofasta och Mlini med ca 800 bofasta invånare.

Ta sig till Dubrovnik

Flyget landar på Dubrovniks flygplats. Buss från flygplatsen till våra inkvarteringar i Cavtat tar ca 15 minuter, till Mlini ca 20 minuter och Dubrovnik stad ca 30 minuter. Till hotellen i Lapad tar det ca 40 minuter och till Orasac ca 50 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Dubrovnik har bra buss- och båtförbindelser. Lokalbussar från Mlini och Cavtat till Dubrovnik stad. Båt mellan Cavtat och Dubrovniks gamla stad tar ca 50 minuter. Gott om taxibilar samt bilar, motorcyklar och mopeder att hyra.

Nöjen

I Lapad finns ett stort urval av restauranger, caféer och barer. I Dubrovniks gamla stad finns många restauranger, barer och nattklubbar. Restaurang, loungebar och nattklubb vid Banje Beach. I Cavtat kantas hamnen av små barer och restauranger och i Mlini finns några restauranger längs med hamnen. Varje sommar, från mitten av juli till slutet av augusti hålls en internationell kulturfestival i Dubrovnik.

Stränder

Här finns i huvudsak klapperstenstränder, klippbad och betongbryggor. De mest kända och största klapperstenstränderna är de i Lapadviken och Banje Beach öster om gamla stan. På den bilfria ön Lopud finns en barnvänlig sandstrand, Sunjstranden. Runt hela kusten och i våra badorter Cavtat, Mlini och Orasac finns flera fina badvikar. Solstolar och parasoller finns att hyra vid de flesta stränderna. Många vindsurfare, dykare samt småbåtsseglare kommer för att njuta av Kroatiens fina skärgård.

Barnvänligt

Vissa långgrunda stränder bl a på Elafiti öarna och i Lapadviken. Mycket backar så det kan vara svårt med barnvagn på vissa ställen.

Pass & visum - Kroatien

För svenska medborgare krävs det inget visum. Passet måste vara giltigt under hela din vistelse i landet. För mer information hänvisar vi Kroatiens ambassad: http://se.mvep.hr/en/

Hälsa & vaccinationer - Kroatien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Dubrovnik

  • Valuta: Kuna (HKR)
  • Språk: Kroatiska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!