Arlanda

Resor till DubrovnikKroatien

Soliga dagar i en av de vackraste städerna vid Adriatiska havet

Hur vill du bo i Dubrovnik?

Om Dubrovnik

Dubrovnik är en av världens vackraste städer och med sitt läge i sydligaste Kroatien är klimatet perfekt för soliga dagar vid Adriatiska havet. Karga berg med grönskande pinjeskogar och doft av rosmarin omger den sagolika staden. I Dubrovnik trivs ung som gammal i en härlig mix av hav och stad och det kroatiska köket gör ingen besviken, fisk och skaldjur, kokt lamm och grillat kött njuts bäst med ett glas utsökt vin.

-

En medeltida stad full av liv och romantik

En vandring på muren är nästan ett måste under din weekendsresa till staden för att njuta av den magnifika utsikten av terrakottafärgade tak, trånga gränder och det azurblå havet. I den välbevarade stadskärnan förtrollas du av mysiga medeltida gränder och vacker arkitektur i en romantisk atmosfär. När mörkret faller lever staden upp i ett myller av restauranger, barer och nattklubbar som är öppna till solen går upp.

En sagolikt vacker riviera och skärgård med kristallklart vatten

Den kroatiska skärgården är en skön storstadspaus, här finns många paradisöar med fina stränder och ljusturkost vatten. Ta båten till charmiga Lopud som är grön och lummig med en barnvänlig sandstrand eller Lokrum, Dubrovnikbornas egen badö. I Lapadviken kan du spela beachvolley eller tennis och bada vid någon av stränderna och på andra sidan gamla stan väntar Banje Beach som på kvällen är en populär nattklubb.

Var vill du bo i Dubrovnik?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Dubrovnik?

Karta Dubrovnik

Väder och badtemperaturer

I Dubrovnik råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer upp mot 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 20-25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Kroatien