Kefalonia – det bästa av Grekland samlat på en ö

Myrtos Myrtos – en strand du absolut inte får missa när du reser till Kefalonia.

Grekiska övärlden är känd för magiska stränder, pittoreska byar och romantiska tavernor. Frågan är om inte Kefalonia är bäst i klassen?

Vackra Kefalonia på Greklands har lockat turister sedan tidigt 1800-tal. Den grekiska kungafamiljen började skicka hit sina barn i början av 1900-talet och än idag är ön det perfekta resmålet både dig som vill ha sol och bad – men också mycket, mycket mer.

Kefalonia erbjuder många utflyktsmål för hela familjen. Här möts du av långgrunda vita sandstränder med turkost vatten, grönklädda branta klippor med slingrande vägar, droppstensgrottor och en underjordisk sjö. Inhemska vingårdar, bergsgetter och vildhästar delar denna sköna pärla med pittoreska och romantiska små byar.

ERBJUDANDE: Upp till 2000 kr rabatt per person på utvalda resor till Kefalonia

Strand Kefalonia På Kefalonia finns fler stränder än antalet dagar på en månad.

Vackra vita drömstränder och dramatiska klippor i turkost vatten

Hur många stränder kan man besöka på en vecka? På nordvästra kusten av Kefalonia ligger Myrtos, Greklands mest fotograferade strand. Den södra kuststräckan är mest känd bland charterresenärerna då den kantas av långa och barnvänliga stränder som de i Lassi och Skala. Den östra kusten är mer dramatisk med branta klippor som stupar ner i det turkosblå vattnet, här finns stranden Antisamos, där Kapten Corellis Mandolin spelades in.

Assos Assos – en stillsam idyll som ligger mellan klassiska Fiskardo och huvudorten Argostoli.

Kefalonia bjuder på några av Greklands vackraste byar

Exklusiva Fiskardo med sin charmiga hamn och pastellfärgade hus var en av de få byar som överlevde jordbävningen 1953. Assos är en blomstrande vykortsvacker stad som klänger sig fast vid den branta sluttningen. I Argostoli finns butiker, mysiga restauranger och uteserveringar, nattliv och hamnen intas av sköldpaddor på morgonkvisten. Kefalonia passar par och familjer som söker en rofylld och lite exklusivare semester.

LÄS MER: Se Airtours orter och hotell på Kefalonia

Melissanisjön Gör en utflykt till undersköna underjordiska Melissanisjön som ligger i en kollapsad grotta.