Arlanda

Resor till TaorminaItalien

Airtours utflykter i Taormina

Nedan följer en presentation av några av de utflykter som vi kan erbjuda här på ön. För bokning av utflykter, kontakta Airtours guide eller agentkontor.

ETNA & ALCANTARA

Denna heldag är en fantastisk utflykt i naturens under och en möjlighet att njuta utav en av Siciliens mest imponerande naturfenomen. Första stoppet är Alcantara Gorges, där floden grävt en fantastisk kanjon i lavastenar. På väg till Rifugio Sapienza, som ligger 2000 meter över havet, kommer guiden att berätta om berget, vilket är den högsta aktiva vulkanen i Europa. Utsikten därifrån är fantastisk men ingenting jämfört med vad man kommer att uppleva på 2900 meter över havet efter en hisnande uppstigning till kratern med linbana och off-road fordon. Därefter följer en vandring upp till 3000 meter tillsammans med en alpinguide. Vandringen tar cirka 30 minuter och under tiden kommer guiden att berätta om Sicilien. Valfri färd ner till Gorge samt lunch är ej inkluderat. Engelsk- eller svensktalande guide, ca tider: 07.30-17.00.

UPPTÄCK SYRAKUSA

På den här heldagsutflykten får man ta del av siciliansk historia då guiden på ett mycket levande sätt berättar om det storslagna Syrakusa. Följ de antika grekiska fotspåren i den arkeologiska parken i Syrakusa. Föreställ dig de grekiska tragedierna som utspelats sig här på den största grekiska teatern på Sicilien. Titta in i grottan som omnämns som Dionysos öra där det sägs att fångarnas viskningar hördes ända upp på läktaren tack vare den fantastiska akustiken. Strosa sedan runt på kullerstensbelagda gator på den pittoreska ön Ortigia med sin originella barockarkitektur. Ta även chansen för lite shopping eller njut på något mysigt kafé. Guidning i den arkeologiska parken i Syrakusa samt byn Ortigia ingår. Lunch och inträde ingår ej i utflykten utan betalas på plats. Engelsk- eller skandinaisktalande guide, cirkatider: 07.30-18.30.

EXKLUSIVA UTFLYKTER

På plats kan du reservera unika och exklusiva utflykter som garanterat sätter guldkant på din semester. I vårt spännande program erbjuds bland annat helikopterfärder över vulkanen Etna, båtturer kring Taorminas kust (sommarsäsong), besök på vackra vingårdar, opera med vinprovning, kulinariska upplevelser och mycket mer. Dessa upplevelser anordnas i små grupper och behöver anpassas efter väder samt lokala program.

PANAREA & STROMBOLI

Vi åker med buss till hamnen i Milazzo där du direkt kan beskåda de sju vulkanöarna som kallas De Sju Systrarna. Därifrån tar vi en båt till Panarea som är den minsta av de sju med bara 300 invånare, en typisk siciliansk fiskeby som förvandlas till en populär jetset semesterö sommartid. På Panarea strosar vi runt i en pittoresk by, kopplar av på stranden och/eller äter en trevlig lunch (ingår ej). Sedan tar vi båten vidare till Stromboli som varit känt sedan urminnes tider för sin kontinuerliga vulkanverksamhet och här passar vi på att besöka Ingrid Bergmans hus. Enligt legenden stod Aeolus palats av brons på höga pelare här och färgen på vissa delar av ön bekräftar den exakta poetiska bilden berättad av Homer. Senare åker vi med båt till norra sidan av ön för att se den spektakulära solnedgången och njuta av vulkanens unika skådespel "Storm of Fire" då Stromboli har regelbundna utbrott. Ta med bekväma skor, badkläder och handduk. Tid för avresan kan variera beroende på årstid och tid på solnedgången men preliminära tider är från kl. 10:00 till 23.30. Engelsk- eller skandinavisktalande guide.

Vissa utflykter har minimumantal för att kunna genomföras. Mer information erhålles av er reseledare på plats.