Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Taormina Stad i Taormina Italien

Taormina Stad

Pittoreska Taormina bjuder på oändligt vackra vyer

Om Taormina Stad

Taormina är en italiensk pärla med en underbar stad och förtrollande atmosfär. Uppe på en klippa med panoramavy över det böljande landskapet hittar du denna undersköna och charmiga stad. Mellan de två historiska stadsportarna ligger den bilfria huvudgatan Corso Umberto med butiker, caféer och restauranger. Stranden når du med linbana. På bara fem minuter är du nere vid Taormina Mare, den hjärtformade bukten nedanför staden.

Transfertid med buss till Taormina Stad ca 1h

Taormina är både behagligt skön och historiskt intressant

Härskare från många riken har styrt ön i tusentals år och efterlämnat många historiska och kulturella minnesmärken. Här i Taormina finns den välbevarade grekisk-romerska amfiteatern med storslagen utsikt över omgivningarna. Den snöklädda toppen av Etna ser du i horisonten, här kan du åka skidor på vintern eller vandra nästan hela vägen till toppen. Ett annat trevligt utflyktsmål är den lilla byn Castelmola, känt för sitt goda mandelvin och en bedårande utsikt över Alcantaradalen.

Bo i mysiga kvarter mitt i stan eller direkt vid stranden

Du kan välja att bo uppe i Taormina stad nära den charmiga stadskärnan med sin romantiska atmosfär och högklassiga restauranger eller nere i bukten vid stranden med utsikt över den förtjusande lilla ön, Isola Bella. Området här kallas för Taormina Mare och stränderna som består av grovkornig sand bjuder på kristallklart vatten. Du tar dig enkelt upp till stan med linbanan eller trapporna om du föredrar.

Restauranger i Taormina Stad

Taormina stad bjuder på ett myller av restauranger, trattorior, caféer och barer. I trappstegsgränderna på tvärgatorna från Corso Umberto hittar du mysiga trattorior bland blomstrande balkonger och stenhus. I Taormina finns 13 restauranger som är med i Michelinguiden. Den lokala marknaden hålls på onsdagar.

Klimatkompenserad resa

Våra hotell i Taormina Stad

Var ligger Taormina Stad?

Karta Taormina
Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!