Arlanda

Resor till Taormina Stad i TaorminaItalien

Pittoreska Taormina bjuder på oändligt vackra vyer

Om Taormina Stad

Taormina är en italiensk pärla med en underbar stad och förtrollande atmosfär. Uppe på en klippa med panoramavy över det böljande landskapet hittar du denna undersköna och charmiga stad. Mellan de två historiska stadsportarna ligger den bilfria huvudgatan Corso Umberto med butiker, caféer och restauranger. Stranden når du med linbana. På bara fem minuter är du nere vid Taormina Mare, den hjärtformade bukten nedanför staden.

Taormina stad bjuder på ett myller av restauranger, trattorior, caféer och barer. I trappstegsgränderna på tvärgatorna från Corso Umberto hittar du mysiga trattorior bland blomstrande balkonger och stenhus. I Taormina finns 13 restauranger som är med i Michelinguiden. Den lokala marknaden hålls på onsdagar.

-

Taormina är både behagligt skön och historiskt intressant

Härskare från många riken har styrt ön i tusentals år och efterlämnat många historiska och kulturella minnesmärken. Här i Taormina finns den välbevarade grekisk-romerska amfiteatern med storslagen utsikt över omgivningarna. Den snöklädda toppen av Etna ser du i horisonten, här kan du åka skidor på vintern eller vandra nästan hela vägen till toppen. Ett annat trevligt utflyktsmål är den lilla byn Castelmola, känt för sitt goda mandelvin och en bedårande utsikt över Alcantaradalen.

Bo i mysiga kvarter mitt i stan eller direkt vid stranden

Du kan välja att bo uppe i Taormina stad nära den charmiga stadskärnan med sin romantiska atmosfär och högklassiga restauranger eller nere i bukten vid stranden med utsikt över den förtjusande lilla ön, Isola Bella. Området här kallas för Taormina Mare och stränderna som består av grovkornig sand bjuder på kristallklart vatten. Du tar dig enkelt upp till stan med linbanan eller trapporna om du föredrar.

Var ligger Taormina Stad?

Karta Taormina Stad

Väder och badtemperaturer

I Taormina råder ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når i maj drygt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer runt 26 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 21-26 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 21 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Taormina