Arlanda

Resor till Giardini Naxos i TaorminaItalien

I omtyckta Giardini Naxos njuter du av italiensk charm och glada bad

Om Giardini Naxos

Giardini Naxos är en av Siciliens mest kända badorter med stranden mitt i centrum. Här njuter du av sköna dagar på den långsträckta stranden varvat med ett genuint sicilianskt vardagsliv. Den charmiga småstaden ligger söder om Taormina och nästan granne med vulkanen Etna! Sicilien har haft många härskare och Giardini Naxos var den första grekiska kolonin på ön. Står du vid den grekisk-romerska teatern i Taormina så har du en magnifik utsikt just över Giardini Naxos.

Strandpromenaden längs Naxosstranden är full av restauranger, caféer, barer och butiker. I Recanti som är lite mer anpassat för turister finns också restauranger, barer och minimarkets.

Naxosstranden är barnfamiljernas favorit

Stranden är uppdelad i två delar, den norra Naxosstranden är den äldsta och mest barnvänliga stranden. Här blir det ofta fullsatt under högsommaren, stranden är bred med finkornig sand och strandpromenaden ovanför full av restauranger, caféer och butiker. Recantistranden är en naturstrand med klappersten och grovkornig sand, här är det aningens glesare mellan soldyrkarna. Moderna hotell och ett bra nöjesliv hittar du i Recanti medan Naxos är lite mer lokalt och genuint.

Var ligger Giardini Naxos?

Karta Giardini Naxos

Väder och badtemperaturer

I Taormina råder ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når i maj drygt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer runt 26 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 21-26 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 21 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Taormina