Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Taormina Italien

Om Taormina

Taormina ligger på Siciliens östkust drygt fem mil söder om öns tredje största stad Messina. Taormina har ca 11 000 invånare.

Ta sig till Taormina

Flyget landar på flygplatsen i Catania. Buss från flygplatsen till hotellen i Giardini Naxos tar ca 45 minuter, till Taormina stad ca en timme och till Letojanni ca 1 timme och 15 minuter. Transferbussen kan inte köra ändra fram till alla hotell och ett byte till minibuss kommer att ske för gäster till dessa hotell. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning. Att åka på egen hand från flygplatsen är ett dyrt alternativ.

Att ta sig runt

Goda tåg- och bussförbindelser till Messina och Catania. Bussförbindelser till närliggande bergsbyar. Buss mellan Taormina och Giardini Naxos, en sträcka på ca sex kilometer går frekvent varje dag. Buss går även mellan Giardini Naxos och Letojanni. Taxibilar finns och uthyrning av bilar. Du måste ha fyllt 21 år för att hyra bil. Linbana mellan Taormina stad och Taormina Mare tar ca fem minuter. Många hotell har hotellbuss till något lidobad längs kusten.

Nöjen

I alla badorter finns ett bra utbud av restauranger och caféer, även några barer och minimarkets. Längs med huvudgatan, Corso Umberto i Taormina ligger restauranger, barer och nattklubbar tätt och utmed strandpromenaden i Giardini Naxos likaså. I området kring Recanti är utbudet turistanpassat. Letojanni är lugnt med ett stillsamt nöjesliv.

Stränder

Den östra kusten av Sicilien har många trevliga stränder, de flesta med grovkorning sand eller klappersten. Nedanför Taormina stad ligger Mazzaro eller Taormina Mare som det också kallas. Bukten är hjärtformad och mitt i hjärtat ligger den lilla ön Isola Bella, där du kan snorkla och dyka. Taormina Mares stränder är av grovkornig sand och klappersten. Bor du i Taormina stad tar du trapporna eller linbanan till stranden, vissa hotell har hotellbussar som kör. Längs kusten finns lidobad och allmänna delar av stranden. Lidobaden betalar man för, mellan 10-25 euro för att få tillgång till stranden och då ingår även solstol och parasoll. Dusch och toalett finns att använda. De allmänna delarna är gratis men då är det oftast lite stenigare strand och inte lika välstädat. Giardini Naxos ligger söder om Taormina och har en lång, barnvänlig sandstrand, den enda i området. Söder om Naxos ligger naturstranden Recanti, den är inte riktigt lika barnvänlig och av klappersten samt grovkornig sand. Norr om Taormina ligger Letojanni, här finns en 2,5 km lång grovkornig sandstrand. Både i Giardini Naxos och Letojanni är det barnvänligt med fina strandpromenader fyllda av restauranger, caféer och butiker.

Barnvänligt

Både Letojanni och Giardini Naxos är barnvänliga med grunt vatten och breda strandpromenader. Naxosstranden är den enda finkorniga sandstranden, i Letojanni är det grovkornig sand. I Taormina är det kuperat med nivåskillnader och trappor.

Pass & visum - Italien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet ska vara giltigt under hela din vistelse i landet. För vidare information hänvisar vi till Italiens ambassad: https://ambstoccolma.esteri.it/ambasciata_stoccolma/en/

Hälsa & vaccinationer - Italien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Taormina

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Italienska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!