Arlanda

Resor till TaorminaItalien

Romantiska Taormina bjuder på charm, vackra stränder och naturupplevelser

Hur vill du bo i Taormina?

Om Taormina

Italien lockar med god mat, sevärdheter och ett underbart klimat. Här på Siciliens östkust hittar du allt detta och mer. Taormina är ett säkert kort, här möts du av en fantastisk stadskärna med mysfaktorn uppskruvad på högsta nivå. Den romantiska atmosfären genomsyrar hela staden med sina charmiga stenhus och gränder med genuina trattorior. Du kan shoppa loss i exklusiva butiker, gå på matlagningskurser eller vandra i det dramatiska landskapet.

-

Gudomlig utsikt från bergsbyarna och Taormina

Längs Monte Tauros sluttningar slingrar sig vägarna uppför berget och byarna ligger på klippavsatser med makalös utsikt över bukten och omgivningarna. Högt uppe ligger den lilla byn Castelmola som bjuder på vyer över snötäckta Etna och gott mandelvin. Forza D?Agro ligger också i bergen norr om Taormina, pittoresk så det förslår och det var här man spelade in scener till Gudfadernfilmerna.

Barnvänlig sandstrand i Giardini Naxos

Taormina är mer än skönhet och romantik. Här finns sagolika stränder och kristallklart vatten. I badorten Giardini Naxos trivs barnfamiljerna i småstadscharmen nära sandstranden. Lidobaden ligger på rad och det finns gott om både restauranger och butiker. Direkt nedanför Taormina stad ligger Taormina Mare med sin vackra hjärtformade strand och den lilla ön Isola Bella. I genuina Letojanni njuter du av strandlivet och de goda fiskrätterna som serveras.

Var vill du bo i Taormina?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Taormina?

Karta Taormina

Väder och badtemperaturer

I Taormina råder ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når i maj drygt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer runt 26 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 21-26 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 21 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Italien