Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter i Cefalu Italien

ETNA OCH TAORMINA

Efter en busstur längs Siciliens norra kust gör vi ett besök i Taormina, denna pittoreska lilla stad som ligger så idylliskt uppe på klippkanten. Taormina är känt för sina eleganta butiker och många restauranger och barer. Där kan du passa på att besöka den grekisk-romerska teatern (ca 8 Euros) som har en vidunderlig utsikt över Naxosbukten och Etna. Sedan går färden uppför Etnas sluttningar. Etna är Europas högsta och mest aktiva vulkan. Utflyktsbussen tar oss till Rifugio Sapienza på ca. 2.000 möh. Den som vill uppleva vulkanen på nära håll tar naturligtvis linbanan och jeeptransporten upp (ej inkluderat, ca 53,30 Euros) och kommer då till ca. 3.000 möh, vilket är den högsta tillåtna höjden för allmänheten. Det är en mäktig upplevelse att se detta månlandskap på nära håll.

SAN MAURO

Den här utflykten rekommenderas varmt till den som vill uppleva den sicilianska naturen när den är som allra vackrast. Uppe i bergen söder om Cefalu ligger nationalparken Madonien som har en fantastisk artrikedom av både flora och fauna. Landskapet kring parken är fyllt av små trevliga byar rika på både historia och traditioner. Efter en bussfärd fylld av vackra vyer kommer vi i den sena eftermiddagssolen upp till bergsbyn San Mauro Castelverde som ligger på en höjd av 1.080 möh. Medeltida kyrkor och pittoreska gränder där byns män sitter på barerna och tittar på folklivet. Turen fortsätter sedan till den genuina trattoria La Posada i Karsa. Den gästfria familjen, som driver trattorian, bjuder på en riktig siciliansk måltid. Frun i familjen, signora Rosa, delar även med sig av hemligheterna i sin kokkonst. Allt som bjuds är lokalt och ekologiskt producerat. Levande siciliansk musik ackompanjerar måltiden.

PRINCIPE DI CORLEONE

Naturligtvis förknippas ortsnamnet med Don Vito Corleone, huvudpersonen i Mario Puzo´s bok och Francis Coppolas´s film The Godfather med Marlon Brando i huvudrollen. Härifrån är steget kort till att den ´riktiga´ maffian verkligen fanns här. I början av 1960-talet blev staden känd för att några kända klaner hade sina högkvarter där, bl. a bossarna Toto´ Riina som greps 1993. Hans efterträdare Bernardo Provenzano greps 2006 på en liten gård nära Corleone efter att ha lyckats hålla sig undan myndigheterna i över 40 år. Ni kan besöka Provenzano´s gamla hus som nu kallas Pippo Rizzo´s museum som visar arkeologisk fynd från landsbygden. Bussen tar oss genom vinodlingarna som heter Principe di Corleone. Efter att ha blivit guidade genom cantinan är det dags för vinprovning. Vi får smaka på några av vingårdens egna viner och en riktig siciliansk måltid. Efter ställs färden mot Ficuzza. Här stannar vi vid Ferdinand den tredjes jaktslott som ligger i Ficuzza-skogen som är bland de artrikaste på Sicilien. Svensktalande guide.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!