Arlanda

Resor till Santa Flavia i CefaluItalien

Njut av lantlivet i pittoresk fiskeby med historiska fläktar

Om Santa Flavia

Santa Flavia är en gammal fiskeby med både tågstation och hamn. Här promenerar du längs vattnet och förundras över det glittrande havet och fruktträdens grönska på kullarna omkring byn. Den lilla stenstranden Olivella bjuder på uppfriskande dopp och är du historiskt intresserad tar du dig till stadens antika ruiner.

Nere vid vattnet ligger restauranger där färsk fisk alltid står på menyn. Längs vägen mellan byn och det gamla kastellet finns också ett par restauranger.

Var ligger Santa Flavia?

Karta Santa Flavia

Väder och badtemperaturer

I Cefalù råder ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Cefalù har ett eget litet klimat då det ligger inbäddat mellan höga berg och det grunda havet. I april börjar temperaturen att stiga och når ca 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer runt 28 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 21-26 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 24 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours lokala representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Ovest.

Andra resmål i Cefalu