Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Cefalu Italien

Om Cefalu

Cefalù ligger på Siciliens norra kust ca sju mil från öns största stad Palermo. Cefalù har ca 15 000 invånare som under sommaren fördubblas till runt 30 000.

Ta sig till Cefalu

Flyget landar på flygplatsen i Palermo. Buss från flygplatsen till hotellen i Campofelice di Roccella tar ca 1 timme och 10 minuter och till Cefalù stad tar det ca 1 timme och 30 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Goda tågförbindelser till Messina och Palermo. Till Palermo med tåg tar det ca 1 timme. Väl utbyggd busstrafik till de större städerna och närliggande bergsbyar samt till nationalparken Madoniebergen. Till öarna utanför kusten går färjetrafik från Milazzo och under högsäsong går utflyktsbåtar från Cefalù till de Lipariska öarna. Taxibilar finns och uthyrning av bilar. Du måste ha fyllt 21 år för att hyra bil.

Nöjen

Många bra restauranger och barer i gamla stan som håller hög klass. Utmed strandpromenaden ligger flera restauranger och caféer. Vid Calette finns ett utomhusdiskotek. I Campofelice di Roccella finns ett par matställen i byn och vid stranden.

Stränder

I Cefalù med början från gamla stan sträcker den nästan två kilometer långa sandstranden ut sig. Stranden är populär med grunt vatten och härlig sand, mestadels finkornig. Längs kusten västerut finns små badvikar av blandad karaktär, vissa med klippor och andra med sand. Från Capo Plaja ändå bort till floden är det strand, det är öppet mot havet och blåser större delen av året. Här hittar du lidobad, avdelade områden med solstolar och parasoller som du kan hyra mot en avgift. Priserna kan variera lite beroende på läget. Vi rekommenderar att du tar med badskor då det kan vara en hel del sten på stränderna.

Barnvänligt

Trevliga stränder som lämpar sig bra för barnfamiljer. Affärer i stan och nedanför Campofelice di Roccella som säljer blöjor och barnmat. Trappor och nivåskillnader. Vattenpark finns på hotell Costa Verde.

Pass & visum - Italien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet ska vara giltigt under hela din vistelse i landet. För vidare information hänvisar vi till Italiens ambassad: https://ambstoccolma.esteri.it/ambasciata_stoccolma/en/

Hälsa & vaccinationer - Italien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Cefalu

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Italienska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!