Resor till Sicilien Italien

Sicilien

Sicilien - en förtjusande pärla som bjuder på trolsk natur och spännande historia

Om Sicilien

Sicilien bjuder på soldränkta stränder, ett magnifikt landskap och superb mat. Här njuter du av det varma vattnet till långt in på senhösten och du tar med dig oförglömliga minnen från denna underbart vackra ö. Med Airtours bor du på norra kusten, i Cefalù eller på den östra sidan i Taormina. Två av Italiens vackraste städer med charmiga gränder, ett myller av restauranger och underbara stränder.

Genuin italiensk charm i Cefalùs omgivningar

Här finns vulkaner, nationalparker och historiska städer. Medelhavets största ö måste upplevas! Hyr en bil och bestäm takten själv, eller ta med på någon av utflykterna som erbjuds. Bor du i Cefalù har du möjlighet att besöka Siciliens huvudstad Palermo eller varför inte den aktiva vulkanen Stromboli, en av de sju Lipariska öarna. Du kan också ta bilen och köra till den vackra nationalparken i Madoniebergen med den välbevarade medeltida byn Petralia Soprana.

Taormina bjuder på häftiga upplevelser och höga höjder

Har du Taormina som utgångspunkt så är vulkanen Etna ett måste, Europas största aktiva vulkan. Här kan man både vandra och åka på jeepturer och linbana i de vackra omgivningarna. Har du sett filmen Gudfadern så spelade scener av den in här i en liten bergsby norr om Taormina. På den sicilianska södern ligger den historiska staden Syrakusa med antika grekiska lämningar och ett fantastiskt torg med katedral och kyrkan som är dedikerad stadens helgon, Sankta Lucia.

Klimatkompenserad resa

Var ligger Sicilien?

Karta Sicilien

Karta över Sicilien

Restid från Stockholm: 3 timmar 40min

Öppna karta

Andra resmål i Italien

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!