Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Sardinien Italien

Om Sardinien

Sardinien ligger i Medelhavet, väster om den italienska halvön. Med en yta på ca 24 000 km² är det Medelhavets näst största ö. Här bor drygt 1,6 miljoner invånare varav ca 400 000 i huvudstaden Cagliari.

Ta sig till Sardinien

Flyget landar på flygplatsen i Olbia. Buss från flygplatsen till hotellen i San Teodoro och Pittulongu tar ca 30 minuter, till Golfo Aranci och Porto Rotondo ca 40 minuter och till Baja Sardinia, Porto Cervo och Cannigione ca 50 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Busstrafik finns i och mellan de flesta större städerna, även till vissa stränder. Dock är den relativt begränsad och under söndagar och helgdagar mycket sporadisk. Uthyrning av bilar. Båt till fastlandet och Italien från Golfo Aranci och Olbia. Tågförbindelser från Olbia, dock stannar tåget en bit utanför själva städerna. Taxi finns men det är dyrt och du måste ringa efter bilarna.

Nöjen

Gott om restauranger och några barer i Porto Cervo där nöjeslivet är centrerat till det lyxiga hamnområdet. Här finns exklusiva designbutiker, dyra restauranger och trendiga klubbar. Själva utelivet äger rum i Abbiadori, två kilometer söder om Porto Cervo med restauranger, barer och nattklubbar. Många evenemang under sommarmånaderna som vin- och matfestival, modevisningar, konserter och i september går regattorna av stapeln. I Baja Sardinia finns strandklubben Phi Beach som är restaurang, bar och även nattklubb utomhus. Porto Rotondo är exklusivare och lite dyrare men med italiensk atmosfär. I Golfo Aranci och Cannigione är det lugnare med bra utbud av restauranger och barnvänligt. San Teodoro ligger söder om Olbia, här är det inte samma lyxiga atmosfär som längs Costa Smeralda, lite mer ungdomligt och italienskt med bra utbud av restauranger. Pittulongu är lugnt med några restauranger.

Stränder

Sardinien är känt för sina vackra stränder och klara vatten. Costa Smeralda är en tio kilometer lång kuststräcka i nordöstra Sardinien med många små badvikar och längre sandstränder. Sanden är ljus och puderlik och vattnet skiftar i många blå och turkosa nyanser. Här finns bland andra Spiaggia del Piccolo Pevero och Grande Pevero, Spiaggia del Romazzino, Spiaggia del Principe, Capriccioli, Spiaggia Verace och Liscia Ruja. Och då har du inte ens nått Porto Rotondo! Söder om Olbia hittar du La Cinta, som är flera kilometer lång sandstrand vid San Teodoro där det bor flamingos i lagunen. I Cala Gonone på östkusten finns stränder du bara når med båt och längst i söder ligger den gigantiska stranden Spiaggia di Notteri. Sardinens kanske absolut finaste strand ligger i nordväst, norr om Stintino, nämligen La Pelosa.

Barnvänligt

Många av stränderna är långgrunda och barnvänliga. Vattenpark utanför Baja Sardinia.

Pass & visum - Italien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet ska vara giltigt under hela din vistelse i landet. För vidare information hänvisar vi till Italiens ambassad: https://ambstoccolma.esteri.it/ambasciata_stoccolma/en/

Hälsa & vaccinationer - Italien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Sardinien

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Italienska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!