Arlanda

Resor till SardinienItalien

Sardiniens enastående stränder framhäver havets turkosa nyanser

Hur vill du bo på Sardinien?

Om Sardinien

Sardiniens landskap är varierat och bjuder på gröna slätter med silverfärgade olivträd. De karga bergen med mysiga undangömda byar och doft av kryddor och örter besöker du bäst med hyrbil. I söder ligger huvudstaden Cagliari som stoltserar med tusenårig historia och underbara restauranger. Alghero och Bosa är sagolika medeltidsstäder med mysig stadskärna och slingrande gränder. Costa Smeralda är Sardiniens mest exklusiva kuststräcka med några av öns vackraste stränder.

-

Costa Smeralda är världskänt och exklusivt - en riktig smaragd!

Hela ön skryter med fantastiska stränder, här hittar du både finkorniga ljusa sandstränder och klippformationer med klart turkosfärgat vatten. Många är långgrunda och barnvänliga. Airtours hotell ligger längs Sardiniens nordöstra kust, Costa Smeralda, mest känd som Smaragdkusten. Det var prins Aga Khan tillsammans med sina arkitekter som skapade denna omtalade kust, han byggde huvudorten Porto Cervo med exklusiva modebutiker, stor marina och lyxiga hotell.

Barnvänliga stränder med vatten så klart att du tror du är i Karibien

Längst upp i norr skymtar du Korsikas konturer och i nordöst ligger Maddalenaöarna som bjuder på vacker orörd natur. I nordväst hittar du Stintino med paradisstranden La Pelosa. Costa Smeralda är platsen där jetset och kändisar gärna semestrar på somrarna. Lyxyachter ligger på rad i Porto Cervos marina och seglingen är världskänd. Små badvikar, större stränder som Liscia Ruja och charmiga badorter ligger som ett pärlband längs kusten.

Var vill du bo på Sardinien?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Sardinien?

Karta Sardinien

Väder och badtemperaturer

På Sardinien råder ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. I maj börjar temperaturen att stiga och når drygt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Italien