Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Rom Italien

Ta sig till Rom

Det finns två flygplatser i Rom, Leonardo Da Vinci/Fiumicino och Ciampino. Snabbtåg från flygplatsen Fiumicino till Roms tågstation, Stazionie Termini tar ca 30 minuter och kostar ca 100 sek. Taxi kostar ca 350 sek plus eventuella påslag för extra bagage och tid på dygnet. Från flygplatsen Ciampino tar det ca 30 minuter med buss till centralstationen Termini och det kostar ca 65 sek, observera att det finns olika bussbolag. Taxi kostar ca 260 sek plus eventuella påslag för extra bagage och tid på dygnet.

Att ta sig runt

Rom fungerar det bra att promenera runt då de flesta sevärdheterna ligger ganska koncentrerat. Ska man ta sig längre ut eller från ett ställe till ett annat går det utmärkt att åka tunnelbana, spårvagn eller buss. Kollektivtrafiken är ganska billig att åka med om man jämför med Sverige. Taxibilarna är vita och de stannar vid speciella taxistolpar, fråga om pris innan avfärd. Priserna är ungefär som hemma. Sightseeingbussar finns som man kan hoppa av och på som man vill på de stopp bussarna gör. Roma Pass kostar ca 220 sek och är giltigt i tre dagar, ger fria resor i kollektivtrafik och rabatter på inträden.

Nöjen

Teater finner du året runt, konsertsäsongen är i oktober-augusti och operasäsongen i december-juni. Café Riparti i Trastevere är populärt bland konstnärer och artister. Roms mest berömda café heter El Greco och ligger på Via Condotti 86. Nil är en superdesignad bar, jetsettarnas favoritställe. Gilda är en elegant nattklubb för dig som vill klä upp dig och dansa hela natten.

Var ska man bo?

Centro storico är Roms gamla historiska del, här bor du nära Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi och torget Campo di Fiori. Här finns det härliga folklivet, vackra torg med mäktiga fontäner och romantiska smala gränder. Runt Spanska trappan finns den exklusiva shoppingen och längs Via del Corso som går från Piazza del Popolo och söderut finns det största shoppingutbudet. Shoppa kan du även göra längs Via Cola di Rienzo som ligger på västra sidan om floden, nordöst från Vatikanstaten. Här är det mer prisvänligt och du kan fynda både kläder och delikatesser. Söder om Vatikanen ligger stadsdelen Trastevere med kullerstensgator, gamla byggnader och mysiga caféer, barer och trattorior. Här är det idag bohemiskt och trendigt på samma gång med många organiska och ekologiska affärer. På andra sidan floden i en gammal stationsbyggnad ligger matvaruhuset Eataly i tre plan. Runt centralstationen hittar du de mest prisvärda hotellen med närhet till lokala kommunikationer och sightseeingbussar. Här är det alltid mycket folk, försäljare och matställen. Gröna Villa Borghese är storstadsoasen med cykelvägar, en liten sjö, gallerier och ett zoo.

Sevärdheter

Du kan hitta något nytt under en hel livstid i den eviga staden - Vatikanen med Peterskyrkan och Sixtinska kapellet, Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Katakomberna, Spanska Trappan, Fontana di Trevi och Piazza Navona. Rom har drygt 60 museer och gallerier.

Pass & visum - Italien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet ska vara giltigt under hela din vistelse i landet. För vidare information hänvisar vi till Italiens ambassad: https://ambstoccolma.esteri.it/ambasciata_stoccolma/en/

Hälsa & vaccinationer - Italien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Rom

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Italienska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!