Arlanda

Resor till RomItalien

Mäktiga historiska sevärdheter bland folkliv och charm

Om Rom

Den eviga staden vid floden Tibern var tidigare ett mäktigt imperium rikt på konst och kultur. Idag med samma stadsplan som då, är Rom en unik och underbar stad, ett levande museum med sina barocktorg och romerska ruiner. Fontana di Trevi, känd från filmen La Dolce Vita där Anita Ekberg badade i fontänen och Colosseum, Romarrikets största amfiteater är ett par av Roms måsten. Här njuter du av sagolikt god mat och utsökta viner, ett härligt klimat och shopping av världsklass.

-

Besök Vatikanen och ta en espresso på Peterskyrkans tak

Konstskatter, landmärken och berömda torg finns det gott om i Rom. Här finns Vatikanstaten med Peterskyrkan, muséer och Sixtinska kapellet som är värda att köa för. Njut av Pantheon, ett av antikens bäst bevarade tempel och Forum Romanum som var det romerska imperiets centrum. Strosa på vackra torg som Piazza Navona, förr en friidrottsarena, idag ett barocktorg fyllt av barer och folkliv. Villa Borghese är en välbehövlig storstadspaus, en grön oas på en höjd mitt i stan med konstgallerier och ett zoo.

Mat och shopping i en av världens vackraste städer

I Rom sitter du ofta vid bardisken när du äter och dricker då det är billigare än att bli serverad vid bordet. Trastevere på västra sidan av floden är en mysig och historisk stadsdel med bra barer, prisvärda restauranger och många roliga och udda affärer. Saker att ta med hem är kläder, skor och viner av lokal design. Lyxbutiker hittar du på Via Condotti medan Via del Corso är lite mindre dyr och populär. Det finns bra secondhandbutiker och fyndar gör du på marknader som Porta Portese och färggranna Campo de Fiori.

Hur vill du bo i Rom?