Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Rom Italien

Rom

Mäktiga historiska sevärdheter bland folkliv och charm

Våra hotell i Rom

Om Rom

Den eviga staden vid floden Tibern var tidigare ett mäktigt imperium rikt på konst och kultur. Idag med samma stadsplan som då, är Rom en unik och underbar stad, ett levande museum med sina barocktorg och romerska ruiner. Fontana di Trevi, känd från filmen La Dolce Vita där Anita Ekberg badade i fontänen och Colosseum, Romarrikets största amfiteater är ett par av Roms måsten. Här njuter du av sagolikt god mat och utsökta viner, ett härligt klimat och shopping av världsklass.

Besök Vatikanen och ta en espresso på Peterskyrkans tak

Konstskatter, landmärken och berömda torg finns det gott om i Rom. Här finns Vatikanstaten med Peterskyrkan, muséer och Sixtinska kapellet som är värda att köa för. Njut av Pantheon, ett av antikens bäst bevarade tempel och Forum Romanum som var det romerska imperiets centrum. Strosa på vackra torg som Piazza Navona, förr en friidrottsarena, idag ett barocktorg fyllt av barer och folkliv. Villa Borghese är en välbehövlig storstadspaus, en grön oas på en höjd mitt i stan med konstgallerier och ett zoo.

Mat och shopping i en av världens vackraste städer

I Rom sitter du ofta vid bardisken när du äter och dricker då det är billigare än att bli serverad vid bordet. Trastevere på västra sidan av floden är en mysig och historisk stadsdel med bra barer, prisvärda restauranger och många roliga och udda affärer. Saker att ta med hem är kläder, skor och viner av lokal design. Lyxbutiker hittar du på Via Condotti medan Via del Corso är lite mindre dyr och populär. Det finns bra secondhandbutiker och fyndar gör du på marknader som Porta Portese och färggranna Campo de Fiori.

Lästips från bloggen

Vy över Berlin

Saker att göra i Rom

Det finns mycket att göra och upptäcka i Rom, som kallats för Den eviga staden. Rom bjuder på härlig mix av antik historia, konstnärlig skönhet och kulinariska upplevelser. Självklart bör du utforska sevärdheter som Colosseum, Peterskyrkan och Fontana di Trevi,…

Klimatkompenserad resa
fr. 5 485:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda måndag 16 oktober. Zone, Rom.

Sök pris och boka

Var ligger Rom?

Karta Rom

Karta över Rom

Restid från Stockholm: 3 timmar 10min

Öppna karta

Andra resmål i Italien

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!