Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Milano Italien

Ta sig till Milano

Från flygplatsen Malpensa till centrala Milano är det ca 50 km och det tar drygt 50 minuter att åka med tåg. Det avgår två gånger i timmen och till Milano Central kostar det 130 kr. Buss avgår var 20:e minut, tar ca 50 minuter och kostar ca 80 kr enkel väg. Taxi finns utanför ankomsthallen och kostar ca 900 kr in till Milano. Från flygplatsen Linate till centrum är det ca 8 km och det tar ca 30 minuter att åka. Buss går var 30:e minut och kostar ca 30 kr, taxi finns utanför ankomsthallen och kostar ca 250 kr.

Att ta sig runt

Milano är promenadvänligt men du tar dig enkelt runt med kollektivtrafiken om du hellre önskar. Det finns buss, spårvagn och T-bana. Biljetter köps i tidningskiosker och biljettautomater, det kostar ca 15 kr för en enkelbiljett som gäller i 90 minuter inom centrala Milano. Du kan också köpa ett Travel Card, ett elektroniskt kort som kostar 100 kr som du sen laddar med en viss summa. Taxibilar finns det gott om men stanna dem inte på gatan utan gå till ett taxistopp eller be hotellet ringa en taxi. Vissa hotell har lånecyklar.

Nöjen

Milanos nöjesliv är varierat och hektiskt. Här finns något för alla smaker och åldrar som opera, balett, konsert, pubar, jazz/rockklubbar, diskotek och fotboll! Brera och Navigli har bra utbud av barer. Många bra restauranger och trattorior med mat från hela Italien; risotto, tagliata di manzo (kött), costoletta alla Milanese och Ossobuco alla Milanese är alla norditalienska specialiteter. Röda viner som Dolcetto, Barbaresco och Barbera d?Alba passar bra till det norditalienska köket. De mest kända designbutikerna ligger i Quadrilatero d?Oro som ligger med start från Via Montenapoleone. Bennetton och andra populära märken har bl.a. affärer vid Piazza San Babila.

Var ska man bo?

Centrum av Milano är rätt kompakt och du kan promenera överallt. Brera är ett mysigt område, Milanos gamla stad. Ju mer centralt du bor, äter och dricker desto dyrare är det. Tar du dig lite längre ut, på smågator och liknande är det mer prisvärt. De flesta av Airtours hotell ligger nära centralstationen och Corso Buenos Aires som är en aningens mer prisvärd shoppinggata.

Sevärdheter

II Doumo, Davidsstatyn, Leonardo Da Vincis målning Nattvarden i klostret Santa Maria delle Grazie (man måste boka tid innan), konstmuséet Pinoteca di Brera, Fondazione Prada, modehusets eget museum med modern konst på Via Spartaco 8. Operahuset La Scala.

Pass & visum - Italien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet ska vara giltigt under hela din vistelse i landet. För vidare information hänvisar vi till Italiens ambassad: https://ambstoccolma.esteri.it/ambasciata_stoccolma/en/

Hälsa & vaccinationer - Italien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Milano

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Italienska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!