Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Florens Italien

Ta sig till Florens

Flygen landar på Florens flygplats, Aeropuerto di Firenze-Peretola. Flygplatsen ligger ca 8 km nordväst om Florens. Från flygplatsen tar du flygbussen till busstationen i Florens som ligger vid tågstationen, adressen är: via Santa Caterina da Siena,17 . Det tar ca 20 minuter och bussen avgår ca var 30:e minut mellan 06.00-23.30. En enkelbiljett kostar ca 60 kr och du kan köpa biljett ombord. Taxi finns utanför flygplatsen och tar ca 15 minuter till centrala Florens. Det kostar runt 250 kr beroende hur många väskor och hur många ni är.

Att ta sig runt

Florens är en relativt liten och behändig stad att ta sig runt i. Du promenerar mycket och gärna då stora delar av staden är bilfri. Många smala och trånga gator mynnar ut i stora torg med vackra byggnader och sevärdheter. Vill du ta dig längre ut från centrum finns lokalbuss och sightseeingbussar. Vill du besöka Pisa tar du enklast tåget. Taxi finns.

Nöjen

Eftersom Florens är en studentstad finns här gott om både barer och klubbar. Till exempel den trendiga och moderna baren på Hotel Lungarno som har en bedövande vacker utsikt över Arnofloden. Florens har ett stort utbud av restauranger i olika prisklasser. De flesta är dock ganska små så man gör klokt i att boka bord i förväg. Vi rekommenderar lilla trattorian Belle Donne på gatan med samma namn. Detta är florentinarnas egna favoritrestauranger. Även familjeägda Trattoria Mario på via Rosina 2/r har också många nöjda och återkommande gäster. Chianti ligger nordost om Florens så därför finns gott om goda och fina viner att få tag på här. Den exklusiva märkesshoppingen gör du på Via dei Tornabuoni och Via della Vigna Nuova. Passa på att köpa med hem italienska specialiteter som viner, pesto, parmesan och tryffel. Handsydda italienska skor och andra lädervaror. The Mall på Via Europa 8 är en outlet som säljer märkesvaror till förmånliga priser.

Var ska man bo?

Med Airtours bor du centralt i Florens, lite mer prisvärt är det att bo i utkanten av centrum och vid tågstationen. Många hotell är gamla palats med rum från ett helt annat århundrade. Bor du med utsikt mot floden Arno får du oftast också lägga lite mer på ditt boende. Var du än bor är det inte långt till sevärdheter och nöjen.

Sevärdheter

Ponte Vecchio-bron, Il Duomo (domkyrkan), Uffizierna och Michelangelos Davidstaty på Galleria dell'Accademia. I Toscana finns flera spännande utflyktsmål; Pisa, Siena, Chiantis vinodlingar, medeltidsstaden San Gimignano, klostret San Fransesco och mycket mer.

Pass & visum - Italien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet ska vara giltigt under hela din vistelse i landet. För vidare information hänvisar vi till Italiens ambassad: https://ambstoccolma.esteri.it/ambasciata_stoccolma/en/

Hälsa & vaccinationer - Italien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Florens

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Italienska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!