Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Florens Italien

Florens

Som tagen ur en film - Florens är romantiskt, vackert och konstnärligt

Våra hotell i Florens

Om Florens

Florens är magnifikt med sina vackra historiska byggnader och charmerande torg. Omgivet av Toscanas grönskande kullar ligger detta konstnärliga paradis där storheter som Michelangelo verkade under renässansen. Missa inte Uffizerna, ett av världens främsta konstmuséer. Den kända medeltidsbron Ponte Vecchio leder över floden Arno som delar denna världsarvslistade stad i två delar. Florens underbara klimat lockar till sena kvällar på osterior, uteserveringar och genuina vinbarer.

Många av Italiens kända designers är från Florens

Stora modeskapare som Gucci, Roberto Cavalli och Salvatore Ferragamo är från Florens och du hittar alla kända designbutiker i staden. Här finns till och med ett Gucci-museum. Du hittar också charmiga familjeägda butiker och konsthantverkare, på bron Ponte Vecchio ligger guld- och juvelerarbutikerna tätt. Delikatesser är Florens njutning, egenproducerade viner, olivolja och tryffelprodukter, ett tips är att bege sig till det mysiga området Sant'Ambrogio med butiker och bottegor.

Vägen till hjärtat går genom magen

Den utsökta maten och Toscanas fantastiska viner är mycket av nöjet med en weekendresa till Florens. Mer prisvärt är det såklart där de lokala äter, ta dig till genuina Sant'Ambrogio, matmarknaden San Lorenzo eller det mysiga kvarteret Santo Spirito på andra sidan floden. Här finns också en hemlig bar Rasputin, se ifall du hittar den och blir insläppt! Prova den florentinska gatumaten om du vågar, Trippa och Lampretto - äkta komage.

Klimatkompenserad resa
fr. 3 351:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda fredag 10 februari. Medici, Florens.

Sök pris och boka

Var ligger Florens?

Karta Florens

Karta över Florens

Restid från Stockholm: 2 timmar 40min

Öppna karta

Andra resmål i Italien

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!