Arlanda

Resor till Tel AvivIsrael

Tel Aviv är en trendig stad med vackra sandstränder och nöjen i toppklass

Om Tel Aviv

Tel Aviv är mångkulturell, urban och öppensinnad. Kuststaden vid Medelhavet bjuder på en underbar sandstrand mitt i staden som inramas av moderna skyskrapor. Staden är ung, förutom den historiska hamnstaden Jaffa som fanns redan innan Israel grundades. En vacker del av Tel Aviv är den vita staden, modernistiska byggnader byggda i Bauhaus-stil främst omkring den stora och viktiga boulevarden, Rothschild. Atmosfären är avspänd och mer europeisk än vad du förväntar dig i Mellanöstern.

-

Njut av ett kök som influerats av olika världsdelar och kulturer

Tel Aviv är en stad full av liv, populär bland unga, konstnärer och gaypubliken. Norra Tel Avivs hamnområde är fyllt av matställen och klubbar längs en stilfull trädäckad strandpromenad. Gamla Jaffa är bohemisk och chic med mysiga vinbarer. Staden är veganvänlig och bjuder på mat från världens hörn. Israeliska frukostar är speciella, mer som en helgbrunch med ett fantastiskt urval av frukt och grönsaker, varma rätter som shakshuka och röror med aubergine och hummus.

Upplev den levande historien och otroliga naturfenomen

I Tel Aviv finns mycket att uppleva. Många marknader, en av de största är Carmel Market, där du får ta del av det lokala livet. Men också utanför. Besök Jerusalem, en av världens äldsta städer som ligger strax norr om Betlehem med Födelsekyrkan och flera arabiska marknader. En höjdpunkt är Döda havet, en av världens mest salta sjöar där du kan flyta samtidigt som du läser en bok. Här ligger även Masada, en viktig plats i den judiska historien på en 400 meter hög klippa som nås med linbana.

Hur vill du bo i Tel Aviv?