Sök och boka resa
Arlanda
Eilat, (Israel)

Resor till EilatIsrael

Soldränkta stränder framför glittrande kristallklart vatten är livet i Eilat

Hur vill du bo i Eilat?

Om Eilat

Eilat är Israels populära badort, omgiven av öken och bjuder på många soldagar året runt. En relativt kort flygresa gör orten till ett bra alternativ för många frusna nordbor under vintern. Här i Aqababukten i Röda havets norra del är vattnet kristallklart och de många korallreven bjuder på färgglada fiskar. Du äter gott, köket är främst arabiskt med många vegetariska alternativ. Frukostarna är gudomliga!

Hotellens restauranger är högklassiga och maten är främst lokalt inspirerad. I marinan finns många restauranger, caféer och barer. I staden finns också en del restauranger och kända nattklubbar där du dansar under stjärnorna. Israeliska frukostar är speciella, mer som en helgbrunch med ett fantastiskt urval av frukt och grönsaker, varma rätter som Shakshuka och röror med aubergine och hummus.

-

Eilat bjuder på äventyr för både stora och små

Här finns aktiviteter som passar både barn och vuxna. Tänk att få simma med vilda delfiner på en av Eilats finaste stränder! En annan kul aktivitet för hela familjen är undervattensobservatoriet, där du kan gå runt bland fiskar och hajar utan att ens bli blöt. Eilat är Israels mest södra stad, granne med Jordanien, där du hittar den gömda klippstaden Petra. Varför inte utforska Israel på egen hand med hyrbil för en dag.

Barnvänligt och högklassigt boende nära allt

Eilat stad är uppdelad i två delar, staden i väst vars arkitektur är rätt modern men utan riktig charm. Den här delen bjuder på bostäder men också shoppingcenter, trevliga restauranger och nattklubbar. Hotelldelen ligger i öst med stränder och en trivsam strandpromenad. Här ligger många butiker, caféer och restauranger runt om de exklusiva hotellen. Söderöver längs Röda havskusten ligger stränderna på rad, här kan du surfa, snorkla och koppla av på bekväma hotell.

Var ligger Eilat?

Väder och badtemperaturer

I Eilat är det oftast varmt hela året. Vår och höst är de bästa årstiderna att resa då temperaturen är som mest behaglig. Vintermånaderna, januari - februari bjuder på sköna dagar med en dagstemperatur på ca 20 grader medan nätterna är rejält kallare. Redan i mars blir det varmt och kan jämföras med den svenska sommaren då du sitter ute på kvällarna med bara en tunnare jacka. Under sommaren april - oktober är temperaturen runt 30 grader dagtid och den varmaste månaden är augusti då värmen kan krypa upp till 40 grader. Vattentemperaturen är badvänlig året runt och ligger mellan 21-28 grader. Under vintern finns möjlighet till några regndroppar men det händer väldigt sällan.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Reser du med Airtours charterflyg möter representanten dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Holiday Travel.

Andra resmål i Israel