Arlanda

Resor till DublinIrland

Irlands gröna huvudstad är full av charm, pubar och vänliga människor

Om Dublin

Dublin är en varmhjärtad och genuin storstad i ett litet format. Här är stämningen uppsluppen och gemytlig med många studenter och influenser från olika kulturer. Dublins mysfaktor är hög, berömd för sina många pubar och kärlek till musiken. Söder om floden Liffey som delar stadens centrum hittar du Temple Bar - det kulturella hjärtat av Dublin men också stadsparken St. Stephens Green som är en oas i den festliga staden.

-

Promenadvänlig shoppingstad

Dublin är en kompakt stad med korta avstånd och du promenerar gärna och mycket. Söder om Trinity College hittar du den exklusiva gågatan Grafton Street som kantas av kända modebutiker. Här ligger också det lyxiga varuhuset Brown Thomas. Mer prisvärt är det norr om floden längs O'Connell Street, som är en av Europas bredaste gator och Henry Street där du hittar affärer som budgetalternativet Penneys och varuhuset Arnotts.

Whiskey, Guinness och mysiga pubar

I Dublin äter du gott på någon av de många pubarna, portionerna är stora och irländarna glada. Temple Bar är ett givet alternativ med kullerstensgator, charmiga pubar och sitt livliga nattliv. Planera in ett besök till både Old Jameson Distillery och Guinness bryggeriet där du får lära dig hur tillverkningen av whiskey och Guinness går till och såklart får du provsmaka dig fram till dina egna favoriter.

Hur vill du bo i Dublin?