Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Zakynthos Grekland

Om Zakynthos

Zakynthos ligger vid Greklands västkust och är den sydligaste av de Joniska öarna, där bl.a. Korfu, Kefalonia och Lefkas ingår. Kustlinjen är 123 km lång och ön har ca 40 000 bofasta invånare varav ca 12 000 bor i Zakynthos stad.

Ta sig till Zakynthos

Flyget landar på Zakynthos. Buss från Zakynthos flygplats till våra inkvarteringar i Kalamaki och Laganas tar ca 15 minuter, till Argassi ca 30 minuter och till Tsilivi tar transfern ca 40 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Bussförbindelser från våra orter Laganas, Kalamaki, Tsilivi och Argassi till Zakynthos stad. Från Skinari går dagliga färjor till ön Kefalonia i norr. Zakynthos stad har täta färjeförbindelser med Killini på fastlandet. På ön finns gott om taxibilar. Bilar, motorcyklar och mopeder går att hyra.

Nöjen

Gott om restauranger, tavernor och barer framförallt i Laganas. Detta finns även i Argassi och Tsilivi men det är lugnare. I Kalamaki finns ett begränsat utbud. Livligt nattliv till tidig morgon vid Laganas huvudgata, speciellt under högsäsongen.

Stränder

De finaste sandstränderna på Zakynthos finns längs öst- och sydkusten, där våra badorter Laganas och Kalamaki ligger, samt på Vassilikoshalvön. Här är de flesta stränderna finkorniga, långgrunda och barnvänliga. Några har restriktioner för havssköldpaddornas skull, t ex att det inte får finnas vattensporter eller barer på stranden. Sköldpaddorna väljer plats noggrant där äggen ska läggas, det ska vara rätt avstånd till vattnet och mjuk sand. När äggen kläcks nattetid får inget störa de små bebisarna som följer månens reflektion i vattnet för att komma rätt. I Argassi finns en långsmal strand som kan vara stenig med mindre badvikar och i Tsilivi finns en 2 km långgrund finkornig sandstrand med strandservice och vattensporter. På öns norra och västra kust finns många fina badvikar som bara nås med båt som bl a den vid Smugglers Wreck. Landskapet är är dramatiskt med branta kalkstensklippor.

Barnvänligt

I Laganas, Kalamaki och Tsilivi finns långgrunda och barnvänliga stränder. Vattenpark i Tsilivi. Lite kuperat landskap så det kan vara svårt med barnvagn på vissa ställen.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Zakynthos

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!