Arlanda

Resor till ThassosGrekland

Airtours utflykter på Thassos

Nedan följer en presentation av några av de utflykter som vi kan erbjuda här på Thassos. Urval kan variera efter tid på säsongen. För bokning av utflykter, kontakta Airtours guide eller agentkontor.

TUR RUNT VACKRA THASSOS

Denna dag innehåller en blandning av gammalt och nytt, för dig som vill se dig omkring på egen hand. Genom höga berg och djupa dalar tar vi oss runt ön. Vi lär oss hur olivolja blir till, besöker bergsbyn Panagias kyrka där Rickard Lejonhjärtas korsfararflagga finns bevarad och testar byns källvatten som sägs ha magiska krafter. Vi har ett lunchstopp innan vi stannar i det oändligt vackra Aliki och beundrar arkitekturen i klostret Archangelou. Senare stannar vi till i Thassos största by, Limenas för kaffe och lite shopping. Glöm inte kameran!

KANOT PÅ NESTOS

I tidig morgon tar vi oss över till fastlandet och åker norrut genom ett grönskande landskap. Med kanot tar vi oss nedför floden Nestos och överväldigas av den mäktiga natur som nationalparken har att erbjuda. Här finns inga utbyggda rastplatser, bara vi, naturen och de vilda djuren. Detta är en utflykt för alla som gillar äventyr i Grand Canyon omgivning. Lättare lunch ingår. Ta med vatten, snacks, badkläder, solskyddskräm och något att skydda huvudet från solen med.

JEEPSAFARI

En upplevelse utöver det vanliga, med jeepar bestiger vi det mäktiga berget Ipsarion. På vägen upp passerar vi den ödsliga bergsbyn Kastro, tittar på den vackra sjön i bergen och möter naturen på ett kraftfullt vis. Se Thassos från ett helt nytt perspektiv. Max 5 jeepar, förare önskas.

Alla utflykter är med engelsktalande guide om inget annat är skrivet och arrangeras i samarbete med vår lokala partner. Mer information erhålles av er reseledare på plats.