Arlanda

Resor till Potos på ThassosGrekland

Strandliv i sköna Potos

Om Potos

Potos är en liten pärla på Thassos sydkust. Till skillnad mot sin större granne, Limenaria som är en lugn semesterort, är Potos livligare. Här kretsar livet kring den fina stranden på dagarna och kvällarna bjuder på en härlig partyatmosfär. Stranden i Potos är lång och mestadels sandig men även en del klappersten och grusiga avsnitt. Den börjar i byn och leder söderöver mot San Antonio, populär bland barnfamiljer, långgrund och barnvänlig.

Potos smala gator är kantade av affärer, restauranger och barer. De allra flesta bilfria. Potos var tidigare en fiskeby, då fisket på sydkusten är bra tack vare djupet på havet. Många av restaurangerna serverar nyfångad fisk och andra läckerheter från havet. Strandpromenaden bjuder på tavernor och barer med utsikt över havet och vackra solnedgångar.

Var ligger Potos?

Karta Potos

Väder och badtemperaturer

På Thassos råder ett behagligt medelhavsklimat, i slutet av april börjar temperaturen att stiga och når i maj runt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Endless

Andra resmål på Thassos