Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Thassos Grekland

Om Thassos

Thassos är Greklands nordligaste ö och ligger i Egeiska havet. Här bor ca 14 000 bofasta invånare varav ca 3 500 i Thassos stad eller Limenas som den också kallas.

Ta sig till Thassos

Flyget landar på flygplatsen utanför Kavala på fastlandet. Buss från flygplatsen till färjeläget Keramoti tar ca 15 minuter och färjan från Keramoti till Thassos stad tar ca 45 minuter. Buss till hotellen i Thassos stad tar ca 10 minuter, till Skala Rachoni och Skala Prinos ca 30 minuter och till hotellen vid Golden Beach ca 40 minuter. Till hotellen på sydsidan är det lite längre, till Limenaria tar det drygt en timme och till Potos en timme och 20 minuter. Kortare väntetid kan förekomma vid färjan. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Lokalbussar går från Thassos stad till de flesta av öns byar. Färja från Thassos stad till Keramotí (ca 40 min) och från Skala Prinos går färja till Kavala (ca 1,5 timme). Uthyrning av bilar, cyklar och mopeder.

Nöjen

Det finns mängder av tavernor och restauranger i Thassos stad, runt gamla hamnen och utefter sandstranden österut. Senare på kvällen lever stadens barer och caféer upp. Lite utanför centrum finns även utediskotek. Längs Golden Beach finns många restauranger, tavernor och barer. I Skala Prinos och Skala Rachoni finns ett fåtal tavernor, apotek och mataffär. Limenaria är Thassos andra största stad med ett trevligt kvällsliv. I Potos är det livligare med många barer och klubbar. Utbudet på badorterna är störst under högsäsongen.

Stränder

Thassos är känd för sina många, fina och flera oexploaterade sandstränder. I och runt Thassos stad finns stränder, de som ligger i stan har grovkornig sand, vissa med grus eller klappersten och de som ligger utanför har finkornig sand. I staden finns stadsstranden bortom fiskehamnen och Papia beach väster om båthamnen. Fortsätter man västerut finns Nisteri Beach och Tarsanas Beach, båda är sandstränder. Österut från Thassos stad, ca 2 kilometer, ligger Makryammos som är en långgrund och finkornig sandstrand. Hit tar du dig enkelt med taxibåt från Thassos stad. Golden Beach är en av Greklands finaste stränder, långgrund och finkornig sand och ett bra utbud av restauranger, tavernor och barer. I den lilla fiskebyn Skala Rachoni finns en kilometerlång barnvänlig sandstrand och i Skala Prinos finns en lång barnvänlig sandstrand med lite större badvikar vid hotellen. På södra kusten ligger Limenaria och Potos, båda med strand mitt i staden, barnvänligt och till störst del sand. Solstolar och parasoller går att hyra vid de flesta stränder och vid de större stränderna finns vattensporter. Längs hela kusten framförallt på den sydöstra delen finns flera fina sandstränder, bl.a. Paradise Beach och Aliki Beach. På några ställen finns även klippbad.

Barnvänligt

Stranden vid Skala Rachoni är mycket långgrund med lugnt vatten. Även Golden Beach och vid Skala Prinos är det långgrunt och barnvänligt. Stränderna vid Thassos stad är inte lika långrunda men ändå mycket populära bland barnfamiljer. Sydkustens stränder är mer sandiga och barnvänliga.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Thassos

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!