Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Skopelos Grekland

Om Skopelos

Skopelos ligger i nordöstra Grekland och tillhör ögruppen Sporaderna i Egeiska havet. Här ingår även öarna Skiathos, Alonissos och Skyros. Skopelos yta är ca 96 km² och invånarantalet ligger på ca 6 000 invånare.

Ta sig till Skopelos

Flyget landar på Skiathos flygplats. Från flygplatsen till hamnen i Skiathos stad tar det 5-10 minuter. Båt till Skopelos, antingen Skopelos stad eller Glossa. Beroende på tidtabell och rutt (vilket kan ändras under säsongen), kan transfertiden variera alltifrån ca 40 minuter med flygbåt eller dryga 2 timmar med färja om du åker till Skopelos stad. Till Glossa tar båtturen ca 15-30 minuter. Från hamnen i Skopelos stad till våra hotell tar det ca 10-20 minuter med buss. Från Glossa till hotellen tar det ca en timme beroende på antal stopp. Väntetid i hamnen kan uppstå innan båtresan både på ut- och hemresan, allt mellan en till fem timmar på utresan, kortare på hemresan. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning. Om båtarna inte går, tex vid dåligt väder eller ej passande tidtabell kan en övernattning på Skiathos förekomma.

Att ta sig runt

Lokalbussar från Skopelos stad till flera stränder och byar från busstationen vid hamnen. Till Glossa tar det ca en timme med buss. Dagliga båtförbindelser till Skiathos, Alonissos och fastlandet varje dag. På ön finns taxibilar samt bilar och mopeder att hyra.

Nöjen

Nattlivet på Skopelos är relativt lugnt, men det finns gott om restauranger, tavernor och barer. Jazzbar och ouzeri med livemusik. Ett par nattklubbar i Skopelos stad för dig som önskar lite mer hålligång på grekiskt vis. Kvällstid stängs hamnpromenaden av för bil- och mopedtrafik och lämnar plats för lugna kvällar på mysiga uteserveringar.

Stränder

Skopelos har många fina stränder främst längs den västra och södra kusten. I Skopelos stad finns en mindre strand men de allra bästa ligger på buss- eller bilavstånd. Kastani blev världskänd efter inspelningarna för filmen Mamma Mia. Det är också en av de få stränderna med härlig ljus sand. En annan sandstrand är Limnonari, dock är sanden här blandad med småsten, men omgivningarna är fantastiska med höga gröna berg. Vattnet har färg av smaragd och är kristallklart. Stafilosstranden ligger bara fem kilometer från Skopelos stad i natursköna omgivningar. I foten av ett berg klätt med gröna pinjeträd ligger denna smala sand- och stenstrand. Bredvid ligger Velanio där du på den bortre delen kan kasta dina badkläder om du önskar. Flera fina stränder är Panormos med en lång klapperstensstrand och Milia, även den med ljusa småstenar.

Barnvänligt

Stränderna är inte långgrunda.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Skopelos

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!