Arlanda

Resor till SkopelosGrekland

Vackra Skopelos är för badfantaster och livsnjutare

Hur vill du bo på Skopelos?

Om Skopelos

Gröna Skopelos är vacker med sitt böljande landskap och underbara stränder. En genuint grekisk atmosfär vilar över den frodiga ön med vinodlingar, fruktträd och väldoftande pinjeträd. Skopelos stad är byggd som en amfiteater runt den charmiga hamnen och är full av restauranger och uteserveringar. Efter filmatiseringen av musikalen Mamma Mia, där många av scenerna är inspelade just på Skopelos, har världen fått upp ögonen för denna fagra smaragd.

På Skopelos äter du gott. Här finns tavernor och caféer i byarna och matserveringar vid de flesta större stränder. I Skopelos stad finns många restauranger, tavernor och caféer. Vid hamnen finns många uteserveringar och restaurangerna på bergssluttningen bjuder på en fantastisk utsikt. Köket är både grekiskt och internationellt, du väljer själv om du vill njuta av timmeslånga luncher eller något snabbt i farten.

-

Genuint, sceniskt och oemotståndligt

Skopelos har lyckats behålla sin autentiska charm och är en ö dit du kommer för att njuta och bara vara. Ön är rätt stor och bergig, på norra sidan stupar de höga klipporna brant ner i havet och nedanför kan du hitta små orörda badvikar med kristallklart vatten. Du upptäcker Skopelos bäst på egen hand, hyr en bil och stanna till vid öns ljuvliga stränder eller besök någon av de 360 kyrkorna som finns.

Med Airtours bor du bra nära Skopelos stad

Blomstersmyckade Skopelos stad med sina vitkalkade hus och terrakottafärgade tak klättrar uppför bergssluttningen. Små gränder slingrar sig mellan husen och stämningen är trolsk och romantisk. Strosa i den mysiga hamnen och njut av en god middag på någon av tavernorna när mörkret smyger sig på. Ön är berömd för sina plommon och mandlar som ofta återkommer i öns traditionella maträtter. Lugnet på Skopelos smittar av sig och känslan tar du med dig hem igen.

Var ligger Skopelos?

Karta Skopelos

Väder och badtemperaturer

På Skopelos råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når drygt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer runt 26 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli lite svalare igen med temperaturer runt 25 grader. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Dolphin.

Andra resmål i Grekland