Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Skiathos Grekland

Om Skiathos

Skiathos ligger i nordöstra Grekland och tillhör ögruppen Sporaderna i Egeiska havet. Här ingår även öarna Skopelos, Alonissos och Skyros. Skiathos yta är ca 47km² och invånarantalet ligger på ca 6 000 med merparten av invånarna i Skiathos stad.

Ta sig till Skiathos

Flyget landar på Skiathos flygplats. Transfertiden till våra hotell i Skiathos stad är ca 10 minuter och till Megali Ammos ca 15 minuter. Till hotellen längs sydkusten är det ca 20 minuter till Vasilias och Achladies, 25 minuter till Kanapitsa, 30 minuter till Agia Paraskevi och ca 40 minuter till Koukounaries. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Från hamnen i Skiathos stad går bad- och taxibåtar till de olika stränderna. Även lokalbuss går ofta, hållplatserna är markerade med nummer och namn. Dagliga båtförbindelser till bland annat Skopelos och fastlandet. Taxibilar finns samt uthyrning av bilar, mopeder och cyklar.

Nöjen

Skiathos har ett stort restaurang- och nöjesliv, det finns både bargata och diskogata i Skiathos stad. De stora nattklubbarna vid diskogatan ligger mellan den nya hamnen och flygplatsen och är öppna under högsommaren. Restaurangutbudet är också bra, allt från förstklassiga internationella restauranger till mysiga grekiska tavernor. Många av restaurangerna hittar du i hamnen och i de charmiga gränderna runt om i staden. Längs Papadiamantis, gågatan som slingrar sig genom stan finns många butiker, matställen och kaféer.

Stränder

Skiathos är känt för sina fina stränder med kristallklart vatten och det finns över 60 badstränder på ön. Megali Ammos, som betyder den stora sandstranden, nära Skiathos stad, är en välbesökt sandstrand med tavernor och vattensporter. På sydsidan ligger flera av de bästa. Vasilias, Achladies, Kanapitsa och Agia Paraskevi är alla fantastiska sandstränder, barnvänliga med grunt vatten och finkornig sand. Koukounaries på sydvästkusten räknas som en av de allra bästa och här brukar det vara fullt med soldyrkare under sommaren. Den norra kusten är mer svårtillgänglig och till många stränder tar du dig endast med båt, t ex klapperstensstranden Lalaria.

Barnvänligt

De flesta stränder på Skiathos är barnvänligt långgrunda. Vissa hotell har nivåskillnader och även vägen till stranden är kuperad i en del orter.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Skiathos

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!