Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Sivota Grekland

Om Sivota

Sivota ligger på fastlandet på Greklands västkust i regionen Epirus. Här bor knappt 1000 bofasta invånare.

Ta sig till Sivota

Flyget landar på flygplatsen Aktion i Preveza. Transfertiden till våra hotell i Sivota är ca en timme och 15 minuter till en timme och 30 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Bussförbindelser till Ioannina och Aten samt flera andra städer på fastlandet. Båt flera gånger per dag till Korfu från Igoumenitsa och utflyktsbåtar till småöarna Paxos och Antipaxos. Dagliga båtturer till flera av stränderna längs kusten. Uthyrning av bilar, mopeder och cyklar.

Nöjen

I Sivota är hamnen händelsernas centrum med många restauranger och caféer. Här äter du autentiskt och hemlagat och personalen är vänlig. Från hamnen leder kullerstensgator upp genom byn med fler restauranger, barer och caféer. Två nattklubbar finns under högsäsongen. Förvänta dig dock ingen partystämning då Sivota är mest känt för sitt lugn och en rofylld exklusiv atmosfär.

Stränder

I själva byn Sivota finns inga badstränder men den närmaste ligger bara ca 300 meter utanför, direkt bakom marinan och heter Gallikos Molos. En rätt smal strand där hela familjen trivs med solstolar och strandrestaurang. På andra sidan byn, lite längre bort ligger Karvouno Beach. Då Sivota är rätt kuperat så är det rätt mycket uppförslutning till den här stranden. Fler stränder finns runt udden och här hittar du också den berömda Bella Vraka dit du vadar med vatten upp till knäna. På ön Mourtemeno där stranden ligger finns inget att äta eller dricka så du får ta med detta själv. Vidare längs kusten hittar du Zavia Beach, den enda sandstranden, men även många ljuvliga stenstränder som Megali Ammos, Mikro Ammos, Mega Drafi, Agia Paraskevi och Karavostasi söder om Perdika. De allra flesta stränderna är av sten eller grus i olika storlek och nyans. Flera av stränderna erbjuder vattensporter.

Barnvänligt

Sivota är kuperat och det finns många trappor vilket gör att det kan vara svårt att ta sig fram med barnvagn i övriga delar än i själva centrum av byn.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Sivota

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!