Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter på Samos Grekland

DEN GUIDADE ÖRUNDTUREN

Den perfekta möjligheten att få ett helhetsintryck av ön. Vi besöker bland annat ett kloster, kryddodlingar och en keramikverkstad. Där finns den perfekta souveniren att köpa, "Pythagoras mugg". Samos är känt för alla vackra byar och vid lunchtid besöker vi en av dem där man äter lunch på egen hand och eller strosar runt och känner lugnet. Turen fortsätter därefter till nordkusten där vi stannar till en stund i det charmerande Kokkari.

TURKIET OCH EFESOS

Passa på att besöka ett annat land under din semester. Det tar cirka 1.5 timme med båt från Samos till den antika staden Efesos som har präglats av många olika folkslag och tidsperioder. Du kommer att vandra på samma vägar som Kleopatra och Ceasar och får se det som finns kvar av denna mångtusenåriga stad. Den guidade turen avslutas med ett besök i någon av Kusadasis många hantverksbutiker där vi får en visning av hantverk från regionen. Därefter följer egen tid innan det är dags att ta sig tillbaka till hamnen och vidare till Samos. Kom ihåg att ta med ditt pass vid bokning samt på resan.

BÅTUTFLYKT

En härlig utflykt fylld med sol, bad och god mat. En avkopplande dag helt enkelt. Båten tar oss med till tre olika stränder på södra delen av ön. Man kan välja att simma runt båten eller in till stränderna eftersom det inte finns några bryggor där båten kan lägga till. Här kopplar vi av under några timmar och njuter av en god lunch som vår kapten tillagar medan vi latar oss på stranden. Lunch och vatten ingår men annan dryck kostar extra.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!