Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter på Rhodos Grekland

LINDOS MED BÅT

Detta är en perfekt utflykt för den som vill se mer av Rhodos i ett avkopplande tempo med fokus på sol, bad och den vackra vita byn Lindos. Lindos är Greklands andra mest besökta plats och byn är full av historia och kultur. Ta tillfället i akt och besök byn och dess Akropolis (inträde tillkommer). Vill man inte följa med hela vägen upp till toppen kan man istället ta en promenad i gränderna. För att hinna njuta av allt stannar vi i Lindos i ungefär 3 timmar innan vi åker vidare med båten. För badsugna gör vi ett badstopp både på ned- och tillbakaresan, till exempel vid Tsambika Beach eller Anthony Quinn Beach och vi är tillbaka i Rhodos cirka kl. 17:30.

RHODOS RUNT - svensktalande guide

Vi börjar dagen med att besöka den vita byn, Lindos. En av de mest besökta byarna i Grekland och var en av de mäktigaste platserna under antikens Rhodos tillsammans med Kamiros och Ialyssos. Byn är en fröjd för ögat med de små vitkalkade husen som klänger sig fast längs med bergsväggen men här väntar dig också en fantastisk historia bestående av gudar och hjältar från den spännande grekiska mytologin. Templet, Lindos akropolis, är tillägnat vishetens gudinna Athena och är så väl bevarad att man känner historiens vingslag. Utsikten är slående, de vita husen, det turkosfärgade havet och den azurblå himlen bildar tillsammans en oförglömlig färgpalett. Vi äter lunch i Embona (ej inkl) där vi även går på vinprovning. Färden fortsätter längst kusten mot Monolithos som är känd för sin honung och souma. Sist besöker vi Filerimos klippan med sitt höga kors och byzantinska kyrka. Där har vi en underbar utsikt över stora delar över västra sidan av Rhodos. Inträde till akropolis tillkommer

ÖN HALKI

Upphämtning från hotellen ca kl 8 på morgonen till Kamiros Scala. Därifrån går färjan klockan 10. Båtresan tar ungefär en timme. Halki är en av de minsta öarna i ögruppen Tolvöarna. Den är ganska bergig och har flera platser av historiskt värde som till exempel det gamla akropolis och Sankt Nicholaus kyrka som byggdes 1861. Ön är känd som ett center för fred och vänskap och har vackra stränder med kristallklart vatten. I byn finns små butiker och restauranger där det är trevligt att äta lunch och den som vill har gott om tid att bada. Båten tillbaka avgår strax efter 16 tillbaka till Rhodos där vi ankommer hamn ca kl 17 och sedan väntar bussen till hotellet.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!