Arlanda

Resor till Rhodos Stad på RhodosGrekland

Internationell och förtrollande på samma gång

Om Rhodos Stad

Dagarna spenderas på stränderna som omger hela Rhodos stad och kvällen på någon mysig restaurang i gamla stans förtrollande gränder. I Rhodos stad trivs både gamla och unga, staden inger en storstadskänsla med en internationell atmosfär som bjuder på utmärkt shopping, casino och biografer. Du roar dig kungligt både i gamla och nya delen av stan på trendiga inneställen, musikbarer och nattklubbar.

I Rhodos stad finns det restauranger för alla smaker. Traditionella grekiska tavernor, internationell mat, fiskrätter, pizza och pasta. I den nya delen av staden finns en bargata där man mest möter andra turister. Inne i den medeltida stadsdelen har nöjeslivet en mer sofistikerad ton och här hittar du de bästa fiskrestaurangerna. Det finns ett stort utbud av cocktailbarer och kaffebarer i hela Rhodos stad.

-

I Rhodos stad kan du sola och bada dagen lång - mitt i stan!

Rhodos stads soliga stränder lockar till svalkande bad och den populära Ellistranden är packad under högsäsongen. Längs Elli som ligger på stadens östra kust finns matserveringar och vattensporter och vattnet är vanligtvis ganska stilla. På västra kustens strand, Windy beach, blåser skön bris och här kan det bli lite mer vågor. Windy beach är lite längre och det brukar vara lite mer glest mellan solbadarna.

Kliv in i medeltiden och njut av shopping, god mat och historiens vingslag

Rhodos stads charmiga gamla stad är ett måste, här finns vindlande gränder att förlora sig i, mängder av små butiker och härliga restauranger och barer. Medeltidsstaden är omringad av en praktfull mur och är en av de bäst bevarade städerna i hela Europa. I den berömda Mandrakihamnen kan du njuta av en drink innan middagen medan du spanar in hamninloppet där det sägs att Kolossen på Rhodos stod.

Var ligger Rhodos Stad?

Karta Rhodos Stad

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Rhodos är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I slutet av oktober-november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Travel Exchange.

Andra resmål på Rhodos