Arlanda

Resor till Lindos & Lardos på RhodosGrekland

Antika sevärdheter och ljuvliga sandstränder

Om Lindos & Lardos

Förtjusande Lindos är en av Greklands mest kända byar, som en småstad med vitkalkade hus, kullerstensgränder och sin genuina atmosfär. Byn stoltserar med antika lämningar som sitt välbevarade akropolis och ruinerna av templet tillägnat Pallas Athena. Upp till toppen kommer du bäst på åsneryggen och väl uppe är utsikten inget annat än magnifik. Inne i byn kryllar det av kaféer, barer och butiker, perfekt för ett heldagsbesök. Inte nog med detta, Lindos stränder är några av öns bästa!

Restauranger, barer, kaféer, glass- och juicebarer, allt finns i Lindos. Här njuter du av utsikten på en takterrass eller tar en kaffe i någon av de vindlande kullerstensgränderna. I Lardos är det lugnare, här finns tavernor, kaféer och mataffär vid torget.

Grekiskt vardagsliv med en stor portion charm

Lardos bjuder på en idyllisk miljö och atmosfären är genuint grekisk. Här umgås man på kaféerna runt torget, spelar ett parti tavli och dricker kaffe. Byborna kan fortsatt ses hämta dricksvatten ur brunnen mitt på torget. I byn kan du spela minigolf och åka gocart eller vandra bland olivlundar och insupa de olika dofterna.

Var ligger Lindos & Lardos?

Karta Lindos & Lardos

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Rhodos är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I slutet av oktober-november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst.

Andra resmål på Rhodos