Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Rhodos Grekland

Om Rhodos

Rhodos är huvudö i ögruppen Tolvöarna söder om Turkiet och är ca 4 mil bred och 8 mil lång. Här bor ca 120 000 bofasta invånare, varav hälften i Rhodos stad.

Ta sig till Rhodos

Flyget landar på Rhodos. Transfertiden till våra hotell i Ialyssos är ca 15 minuter, Ixia ca 20 minuter och till Rhodos stad ca 30 minuter. Till hotellet i Kallithea tar det ca 25 minuter och till Faliraki ca 30 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Bra buss- och taxiförbindelser runt ön. Uthyrning av bilar, motorcyklar, mopeder och cyklar. Båt till andra grekiska öar och Turkiet. Flygförbindelser med bl.a. Aten och Thessaloniki.

Nöjen

I Rhodos stad finns många restauranger både i nya och gamla delen av stan, även bargata finns på båda ställena, i gamla stan är klientelet mest grekiskt medan bargatan i nya delen är mest känd för skandinaverna. Loungebarer, nattklubbar och mängder av barer intill grekiska tavernor och ouzerior. Här finns kinamat, gym, biografer, casino, nattliga nöjen och internationella butikskedjor som H&M och Zara. I Faliraki finns också gott om restauranger, barer och ett pulserande nattliv till sent inpå morgontimmarna. Ixia och Ialyssos är lugnare med många restauranger, caféer och musikbarer. I Ixia ligger en bouzoukiklubb. I Kallithea finns ett fåtal restauranger, det mesta är centrerat till hotellen.

Stränder

Ellistranden i Rhodos stad är ca 500 meter lång, inte särskilt långgrund och har blandning av grovkornig sand och rundslipade småstenar. Försäljning av smörgåsar och dricka samt toaletter finns vid stranden. Begränsat utbud av vattensporter. Västra stranden i staden kallas för Windy beach och är ca 800 meter lång med grovkornig sand och stenar. Här är det inte särskilt långgrunt och underströmmar kan förekomma då det blåser mer på den här sidan. Toaletter och viss försäljning av smörgåsar och dricka. Rhodos östkust har de finaste sandstränderna. I Faliraki är stranden långgrund och barnvänlig med finkornig sand, vissa delar är steniga. Här finns ett stort utbud av vattensporter och aktiviteter på stranden. I närheten av Faliraki finns även klippstränderna Ladiko Bay och Anthony Quinn. I Kallithea badar man från klipporna, det finns en mindre, grovkornig sandstrand. Här finns också klippbaden Thassos och Oasis beach, vid varje strand finns en taverna som serverar grekisk mat. På västkusten där Ixia och Ialyssos ligger är stranden stenig men längre ut i vattnet är det sand. Här fläktar det oftast mer än på östkusten och den västra sidan är populär bland vind- och kitesurfare.

Barnvänligt

Faliraki är mycket barnvänligt, både hotellen och sandstranden. Här finns en vattenpark, bowling och go-kart. Inga direkta nivåskillnader. Även Ixia är barnvänligt med rätt plan omgivning. De flesta hotellen har lekplatser och aktiviteter för barn. Delar av Rhodos stad är livligt med mycket trafik och svårframkomliga trottoarer om du har barnvagn.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Rhodos

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!