Sök och boka resa
Arlanda
Mykonos, (Grekland)

Resor till MykonosGrekland

Se och göra på Mykonos

Nedan följer en presentation av några av de utflykter som vi kan erbjuda här på Mykonos. För bokning av utflykter, kontakta Airtours guide eller agentkontor.

Airtours utflykter

MYKONOS Ö-RUNDTUR

På denna unika ö-rundtur får man uppleva Mykonos landsbygd. På den idylliska stranden Agios Ioannis har man den bästa utsikten över grannön Delos och i hamnen ser man fiskare, piren, privata kapell och hus i traditionell kykladisk arkitektur. I den traditionella byn Ano Mera kan man besöka munkklostret som byggdes på 1500-talet och även strosa runt på det mysiga torget. Därefter följer ett besök vid Kalafatis strand innan man åker vidare till Mykonos hamn där man kan ta en promenad bland de charmiga kullerstensbelagda gränderna. Här kan man även råka på öns maskot Pelikanen Petros. Utflykten avslutas här så man kan stanna kvar på egen hand om man önskar. Halvdag.

DELOS

Delos är en mindre ö i mitten av Kykladerna och belägen endast några mil sydväst om Mykonos. Båten utgår från hamnen i Mykonos stad över till ön där man besöker en av de viktigaste arkeologiska platserna; Site of Hellas Delos som är Apollos födelseort och även inskriven på UNESCOs världsarvslista. Guiden berättar mycket levande om platsen där det än idag sker utgrävningar. Man får även se Dionysos tempel och besöka museet som har några magnifika monument över Delos. Här kan man strosa runt i eget tempo och sedan njuta av utsikten innan båten går tillbaka till Mykonos. Halvdag.

SÖDRA KUSTEN BÅTTUR

Ta chansen och följ med på denna kryssning på det kristallklara vattnet och upptäck några av de vackraste stränderna på Mykonos södra kustremsa. Denna heldag innehåller ett stopp på naturstranden Frangias där man kan snorkla och bada i det klarblåa vattnet där man även får en mindre picknick med grekiska snacks. Båtturen fortsätter till den pittoreska viken Kalafatis där lunchen intas på en lokal restaurang precis vid vattnet. Fri tid spenderas i denna vik för sol & bad där det även erbjuds vattensporter (mot avgift). Innan turen avslutas så besöker man Paradise Beach där den välrenommerade baren Tropicana Bar finns samt besöker stranden Plati Yalos. Heldag.

Vissa utflykter har minimumantal för att kunna genomföras. Mer information erhålles av er reseledare på plats.