Sök och boka resa
Arlanda
Mykonos, (Grekland)

Resor till Ornos på MykonosGrekland

Barnfamiljens favorit är Ornos med sin långgrunda sandstrand

Om Ornos

Den tidigare genuina fiskebyn är nu en av Mykonos mest besökta stränder. Här trivs barnfamiljerna och de allra minsta på en finkornig och långgrund sandstrand kantad av caféer, barer och restauranger av hög standard. De flesta bekvämligheter finns i Ornos men du bor nära Mykonos stad om du vill byta miljö eller uppleva nöjeslivet när kvällen smyger sig på. Dit tar du dig enkelt med lokalbussen eller en promenad för den hurtige.

I Ornos finns många restauranger, barer och kaféer direkt bakom och på stranden. Mataffär finns vid Korfos Beach.

Var ligger Ornos?

Karta Ornos

Väder och badtemperaturer

På Mykonos råder ett behagligt medelhavsklimat, i slutet av april börjar temperaturen att stiga och når i maj runt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli-augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Azzurro.

Andra resmål på Mykonos