Sök och boka resa
Arlanda
Mykonos, (Grekland)

Resor till Elia på MykonosGrekland

Sol och salta dopp på en av öns finaste stränder

Om Elia

Elia Beach är den längsta sandstranden på Mykonos och ligger en mil från Mykonos stad. Med sin mjuka ljusa sand lockar stranden många olika typer av semesterfirare som barnfamiljer, nygifta och kändisar. De omgivande kullarna är beklädda med de så typiskt kykladiska vita byggnaderna. Jämfört med sina grannstränder är Elia en relativt lugn strand med lite jetset-atmosfär. För dig som gillar aktiviteter finns många olika vattensporter att utöva.

På stranden finns restaurang och bar. Närmaste stora stad är Ano Mera som ligger i mitten av ön, här finns supermarket och ett torg med tavernor och kaféer.

Var ligger Elia?

Karta Elia

Väder och badtemperaturer

På Mykonos råder ett behagligt medelhavsklimat, i slutet av april börjar temperaturen att stiga och når i maj runt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli-augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Azzurro.

Andra resmål på Mykonos