Sök och boka resa
Arlanda
Mykonos, (Grekland)
Boka tidigt-rabatt

Boka-tidigt-rabatt på alla resor 2020!

Resor till MykonosGrekland

Njut av salta bad vid paradisstränder och ett glamoröst nattliv i lyxig stil

Hur vill du bo på Mykonos?

Om Mykonos

Mykonos är en av Greklands mest välkända öar. Här finns underbara stränder, ett hippt nöjesliv och en lyxig atmosfär. Redan på 70-talet var Mykonos ett av de hetaste resmålen och känt som en favorit bland gaypubliken och dåtidens jetset. Mykonos stad är nästan overkligt vacker med sina vita hus och smala gränder fulla av små butiker och välkända restauranger. Njut av en magisk solnedgång precis vid vattenkanten i "Lilla Venedig".

-

Charmiga gränder, partystränder och lugna badorter

Trendiga Mykonos bjuder på ett bubblande och glamouröst liv, här semestrar charterresenärer tillsammans med kändisar som Russel Crowe, Tarantino och Tom Hanks. Världskändisar flygs in för att underhålla på privata fester och kända dj:ar spelar på nattklubbarna vid Paradise Beach. Lugnare och billigare bor du i Agios Stefanos några kilometer norr om Mykonos stad nära den nya hamnen och med fin, barnvänlig sandstrand.

På Mykonos finns över 20 stränder, här finns något för alla

Ön har många stränder att välja mellan, barnfamiljernas favoriter är Ornos och Platis Gialos med sina långgrunda stränder kantade av tavernor och barer. Nykära trivs bäst i Agios Ioannis lugna och avskilda omgivningar med vy över den kända ön Delos. För dig som önskar fina stränder i lugn och rofylld atmosfär är sydöstra kusten bäst. Här ligger stränderna Elia, Kalo Livadi och Kalafati, som dessutom är populär bland vind- och kitesurfare.

Var vill du bo på Mykonos?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Mykonos?

Karta Mykonos

Väder och badtemperaturer

På Mykonos råder ett behagligt medelhavsklimat, i slutet av april börjar temperaturen att stiga och når i maj runt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli-augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Grekland