Arlanda

Resor till Vassiliki på LefkasGrekland

Vindsurfing-meckat på Lefkas södra kust

Om Vassiliki

Vassilikibukten är omgiven av grönskande berg som sänker sig i ett bördigt område bakom stenstranden. Badorten är belägen på Lefkas sydkust med utsikt över Kefalonia och det kristallklara havet. Före lunch är vattnet stilla och stranden rofylld men på eftermiddagarna ökar vindarna och vindsurfarna fyller vattnet. Västra sidan av stranden kallas Ponti och är en lugn och mer avslappnad by än Vassiliki på den östra sidan av bukten. Här är det livligare och nöjeslivet är centrerat till hamnområdet.

Här i Vassiliki-bukten finns ett bra utbud av restauranger och tavernor. I Ponti finns några familjedrivna tavernor som serverar riktigt bra lokal mat och bjuder på familjär känsla. I Vassiliki på den östra sidan finns flera restauranger främst i hamnen. Här finns också några barer och nöjeslivet är livligt med främst surfare och barnfamiljer under högsommaren.

Var ligger Vassiliki?

Karta Vassiliki

Väder och badtemperaturer

På Lefkas råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 23 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 28 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 28 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Travel Solution.

Andra resmål på Lefkas