Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Lefkas Grekland

Om Lefkas

Lefkas tillhör de Joniska öarna som är belägna utanför Greklands västkust. Öns yta är omkring 325 km². Här bor ca 25 000 bofasta invånare varav 9 000 i Lefkas stad.

Ta sig till Lefkas

Flyget landar på flygplatsen i Preveza, Aktion. Transfertiden till våra hotell i Lefkas stad är ca 30 minuter, till hotellen i Nikiana ca 40 minuter och till hotellen i Nidri tar det ca 1 timme. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Bra bussförbindelser mellan de största byarna på ön och med fastlandet. Båtförbindelse mellan Nidri och ön Meganissi samt Vasiliki på södra sidan till Kefalonia. Många utflyktsbåtar till omkringliggande öar. I Nidri och Lefkas stad finns gott om taxibilar och uthyrning av bilar, mopeder och cyklar.

Nöjen

Nidri har det bästa nattlivet på Lefkas. Här finns mängder av barer, pubar, tavernor och restauranger. Utanför byn finns också några diskotek. I Nikiana finns flera restauranger och kaféer men det är väldigt lugnt. Lefkas stad har en stor och modern marina med plats för över 500 båtar och från hamnen finns tavernor och kaféer att njuta utsikten från. Gågatan i Lefkas stad är trevlig med många restauranger och kaféer där du kan slå dig ner och njuta av ett glas Vertzamo, det lokala vinet.

Stränder

Lefkas har många natursköna stränder, de flesta och bästa finns på västkusten. Längs östkusten är stränderna mindre, rätt smala och de flesta av klappersten. Längst norrut på ön, bara några minuter med bil från Lefkas stad ligger stranden Agios Ioannis. Stranden består till störst del av sand blandat med lite stenar, fyra gamla väderkvarnar är välbehållna utav de 12 som fanns från början och det kan blåsa rätt friska vindar. Vidare söderut längs västkusten ligger badvik på badvik innan de stora stränderna dyker upp, först ut är Pefkoulia, en stor strand som är populär. Mylosstranden är vacker men hit kommer man bara med båt eller till fots från byn Agios Nikitas. Nästa strand längs kusten är en av de absolut bästa, nämligen Kathisma, en lång fin sandstrand med tavernor, strandklubbar och service. Långt ner på den sydvästra kusten finns de vita kalkstensklipporna som gett Lefkas sitt namn, nedanför ligger fantastiska stränder. Först ut är Egremni, dit man idag endast kommer med båt då jordbävningen 2015 förstörde gångvägen till stranden. Strax efter ligger Porto Katsiki, en av de mest kända i Grekland. Dramatiskt inramad av klippor med trappor ner till stranden och en botten av vita runda stenar som ger det kristallklara turkosfärgade vattnet. På södra kusten ligger fler fina stränder som Vasiliki, surfarnas paradis och lilla Mikros Gialis. Vid turistorterna Nidri och Nikiana på östra kusten finns mindre klapperstensstränder dock inte lika vackra som västkustens pärlor.

Barnvänligt

De flesta stränderna är rätt långgrunda och passar bra för barn. Östkusten är plattare och vattnet lugnare än på västkusten.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Lefkas

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!