Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter på Kreta Grekland

SAMARIA RAVINEN

En riktig naturupplevelse som lockar många naturintresserade. Dagen börjar med bussturen upp till Samaria ravinen, Europas längsta och största ravin. På vägen upp passeras underbara landskap och floder och man är ständigt omsluten av dessa vackra berg. Väl framme väntar en 16 km lång vandring längs hela ravinen. Efter 4-5 timmar kommer man fram till den lilla byn Agia Roumelli som ligger på sydspetsen av Kreta. Här hämtas man med båt som tar oss vidare till Sfakia där bussen står redo för hemfärd. Inträde till ravinen samt båtturen är ej inkluderat.

KNOSSOS & HERAKLION

Följ med tillbaks i tiden till denna minoiska utgrävning som är ett absolut måste när man är på Kreta. En gedigen guidning genom hela Knossos där vi följer historien om Kung Minos och labyrinten där det människoätande monstret Minotauros levde samtidigt som vi guidas genom kvarlämningarna av denna antika utgrävning. Därefter är det ett stopp i huvudstaden Heraklion där man på egen hand får strosa runt. Vid 16-tiden är det hemfärd. Inträde till Knossos-palatset är inte inkluderat.

ELAFONISSI

Denna tur bär av till Kretas absolut vackraste strand, Elafonissi. Kanske är den mer känd vid något av sina smeknamn: Kretas Maldiverna eller den rosa stranden. Väl i Elafossini får man njuta på egen hand där vattnet är härligt och perfekt för snorkling. När vi lämnat stranden åker vi till bergsbyn Elos där det vankas lunch. Här har man möjlighet att smaka på typiskt kretanskt lamm och många andra godsaker. Lunch ingår ej. På hemvägen blir det provsmakning av Kretenska produkter såsom honung, olivolja och raki. Avgår från Chania.

GRAMVOUSA OCH BALOS LAGUNEN

En unik sol- och badutflykt som man bara inte får missa. Vi besöker den underbart blågröna lagunen, Balos, samt piratön Gramvousa med dess gamla venetianska fort. Efter cirka 45 minuter med båten når vi den ödsligt vackra lagunen Balos med sitt kristallklara vatten och dess vita sandstrand. Här stannar vi några timmar för att sola och bada. Därefter åker vi endast 15 minuter med båten tills vi når ön Gramvousa där vi stannar till för att antingen vandra upp den 20 minuters långa promenaden till toppen där fortet ligger beläget, eller stanna kvar vid stranden och båten för att sola och bada. Man kan även köpa till mat och dryck på båten när det passar.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!