Arlanda

Resor till Chania-Chania Stad på KretaGrekland

Chania är en charmig stad fylld av upplevelser

Om Chania-Chania Stad

Chania stad är en ljuvlig kombination av storstadsliv och solsemester. Kretas näst största stad bjuder på historiska lämningar från den turkiska och venetianska tiden, livligt folkliv och en välkänd hamn med mysiga restauranger. Bakom hamnen omgärdas de smala gränderna och charmiga torgen i gamla stan av rester av muren som skyddade staden under medeltiden. Underbara sandstränder breder ut sig strax utanför citykärnan och välkomnar både gamla som unga.

Chania stad bjuder ett fantastiskt gastronomiskt utbud på allt från påkostade restauranger till små grekiska tavernor. Här finns en härlig saluhall där du hittar allt mellan himmel och jord i matväg och ett myller av kretensare. Spendera kvällarna i den vackra venetianska hamnen med mysiga restauranger, barer och nattklubbar. Mataffärer hittar du i de nyare delarna utanför den historiska kärnan.

Den perfekta mixen av nöjesliv, historia och badsemester

Utanför den gamla stadsdelen finns den nyare och modernare staden med shoppinggator, saluhall och caféer i mängder. Här finns också Nea Chora, sandstranden där du njuter av lata dagar och salta dopp i det kristallklara havet. Följ vägen bakom stranden tillbaka till staden och den venetianska hamnen där du har underbara vyer över det gamla fyrtornet som ståtar ute i havet.

Var ligger Chania-Chania Stad?

Karta Chania-Chania Stad

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Kreta är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I slutet av oktober-november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Kyriakakis.

Andra resmål på Kreta