Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter på Kos Grekland

BODRUM

Upplev en dagstur till den antika staden Halicarnassus (Bodrum) där Herodotus föddes. Båten tar ca 30 minuter till Bodrum och efter passkontroll möter den lokala guiden upp oss. Guidad tur genom staden med dess fort och slott. Därefter tar vi bussen på en rundtur till väderkvarnarna, Myndos Gate och Galata Quality. Under turen stannar vi även till vid en utsiktplats där vi har en panoramautsikt över hela Bodrumbukten. Innan båten går tillbaka till Kos finns egen tid att strosa runt i staden och inta sin egen lunch. Medtag pass. Engelsktalande guide.

NISSYROS

Här får vi möjlighet att besöka en vilande vulkan. Båten tar oss på en färd söderut till den vulkaniska ön Nissyros. Trots att vulkanen är vilande så pågår det fortfarande aktivitet och en mycket het sulfatånga framträder ur vulkanen. Detta är en utflykt för den äventyrslystne då vi kommer att klättra ner en bit i vulkanens krater. Vi kommer även att besöka byn Mandraki som har en kyrka inbyggd in en grotta. Det finns egen tid att strosa runt i Mandraki, besöka klostret Panagia Spiliani samt äta lunch på egen hand. Bra skor är ett måste på denna utflykt. Heldag med engelsktalande guide.

3 öar

Välkommen till en avkopplade dag på havet. Båten är en traditionell 'gulet' med soldäck och naturligtvis också en bar där du under seglingen kan köpa något svalkande. Båten avgår på morgonen och seglingen går mot öarna Pserimos, Plati och Kalymnos. Under dagen kommer du att få tillfälle att bada och snorkla direkt från båten. Vid ankomst till Kalymnos blir det lunch på en mysig lokal restaurang. Kalymnos är en ö främst känd för sina tvättsvampar och givetvis kommer det att erbjudas tillfälle att titta närmare på dessa.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!