Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter på Korfu Grekland

Kryssning till Albanien

På denna heldagsutflykt får du följa med på en spännande resa till Albanien. Avresan sker från Korfus hamn och går längs med Albanska kusten till staden Ag. Saranda. Här går vi igenom passkontrollen för att komma in i Albanien och sedan får du en guidad tur av den antika staden Ag. Saranda. För den som vill erbjuds ytterligare en guidad tur till den vackra sydkusten med sina sprida öar. Turen är 20 km och körs med buss, på vägen passerar vi små pittoreska byar, gröna slätter och en stor sjö. Dags höjdpunkt blir besöket i Butrint, den UNESCO-märkta platsen som med åren gömts allt mer under vegetation till dess att arkeologer åter började gräva fram den. Staden, Vouthrota, är numer en välbevarad arkeologisk upptäckt. Här tas du 2500 år tillbaka i tiden vid den antika teatern och templet med mosaikgolv och stenväggar. Här går vi också upp till slottet av Ali Passa som ligger på toppen av en kulle och är en kvarleva från det Ottomanska riket. Härifrån kan du njuta av panoramautsikten över den antika staden, sjön och slätterna innan det är dags att åter bege sig ner till Ag. Saranda för lunch. På eftermiddagen kan du själva ströva omkring i staden tills det är dags att åter bege sig hemåt med båten.

Korfus Höjdpunkter

Vill du se mer av Korfu, och det allra bästa av Korfu, är det här en perfekt utflykt för dig! Utflykten startar med en guidad tur på cirka 30 minuter genom pittoreska Korfu Stad. Här får du chansen att se gamla stan och lära dig om stadens multikulturella historia. Därefter åker vi med buss vidare till palatset Achillion där vi stannar i cirka en och en halv timme för att utforska historien om Prinsessan Sissi's palats, ta bilder och beundra de vackra trädgårdarna, omgivningarna och utsikten. Nästa stopp för dagen är den pittoreska kustlinjen vid Palaiokastritsa och det välkända klostret. Här stannar vi också cirka en och en halv timme för att strosa, besöka de små butikerna, köpa souvenirer, ta bilder och för den som vill finns chans att åka på en liten båttur vid den klippiga kusten till områdets grottor. När vi är klara i Palaiokastritsa åker vi upp till Bella Vista som erbjuder en magnifik utsikt över kusten. Platsen säga vara Joniska öarnas bästa utsiktsplats. Vi besöker sedan den traditionella byn Makrades där du erbjuds köpa och smaka på lokal produkter såsom vin, vinäger och olivolja. Här finns också souvenirbutiker för den som vill köpa med sig något som ett minne. Härifrån fortsätter vi genom Kratsalos bergspass för att avsluta i Troumbetta där vi också byter till olika bussar beroende på vilket hotell man bor på. Vi är tillbaka vid hotellet cirka kl. 18.00.

Paxos - Antipaxos - Blue Caves

Ta chansen att besöka tre vackra platser under en härlig båttur. Denna utflykt tar dig med till öarna Paxos och Antipaxos som ligger nära Korfus sydkust samt till de berömda "blå grottorna" vid Paxos. Vi åker från hamnen i Korfu stad varifrån vår utflykt börjar med en unik vy över Korfus gamla stad belägen mellan två venetiansk fort. Medan vi seglar mot öns sydkust passerar vi Kanoni-halvön, Mon Repos-palatset där prins Philip föddes, byn Kavos och Asprokavos som är Korfus sydligaste udde. När vi närmar oss Paxos får vi en fantastisk vy över den gröna ön med sina olivträd och cypresser. När vi åker mellan de två öarna och vidare längs med Paxos västkust får vi njuta av de hisnande omgivningarna bestående av den vackra hamnen Laka, den klippiga kustlinjen och unika vita sandstränder. Vi når sedan Blue Caves där vattnet är kristallklart och turkosblått. När vi är färdiga med att begrunda grottorna åker vi vidare till den lilla ön Antipaxos med sin vackra sandstränder. Här får du chansen att bada i det kristallklara havet. Härifrån åker vi sedan tillbaka mot Paxos där vi tar den smala kanalen till den pittoreska hamnen i byn Gaios som bjuder på en utsikt över öarna Panagia och Agios Nikolaos. Vi stannar till vid Gaios och du kan strosa en stund genom byns smala gränder och ta något att äta på någon av de mysiga traditionella tavernorna.

Korfu Stad - shopping och båttur

Utforska mångfacetterade Korfu Stad som också är öns huvudstad. Vandra i labyrinten av smala gränder och förundras över den vackra och skiftande arkitekturen som präglas av stadens mångkulturella historia. Du kan besöka det historiska fortet vars högsta punkt också bjuder på en spektakulär utsikt. Välj själv vad du vill fylla dagen med, besök museum och kyrkor eller ta något svalkande att dricka på ett av de berömda Liston-caféerna där du kan ha turen att få beskåda en avslappnad omgång kricket. Vill du istället shoppa finns många butiker som säljer souvenirer och öns specialiteter: smycken och läder. Klockan 20.30 åker vi vidare från Kafe Jhiali vid det nya fortet vid den gamla hamnen. Vi åker båt längs med stadens gamla del, den lilla ön Bidos, Saint George och Michael-palatset, det gamla fortet och Mon Repo-palatset till Mouse Island och klostret Vlachernas. På Mouse Island njuter vi av solnedgången med en drink i handen, ouzo, vin, läsk eller vatten. Vi är tillbaka vid hamnen cirka 22:00.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!