Arlanda

Resor till Perama på KorfuGrekland

Avslappnad by med grönskande omgivning

Om Perama

Pérama är en kustby som ligger på Korfus idylliska östkust, 8 km söder om Korfu Stad. De är omgiven av gröna böljande kullar som står som vaktposter vid horisonten. Pérama är perfekt för alla smaker. På stranden finns solstolar och parasoller men det finns även utrymme för den som vill ha lite egen avskildhet. Stranden i Pérama utmärkt för en spännande snorklingsession. Lokala invånare kan försöka berätta för dig att Korfu är Ulysses båt - förvandlad till sten ? detta även om en annan holme utanför Korfus västkust också hävdar samma sak.

I Pérama finns ett mindre utbud av restauranger och minimarkets. Längs stranden finns kaféer och tavernor.

Var ligger Perama?

Karta Perama

Väder och badtemperaturer

På Korfu råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 23 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 27 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Corfu Connect.

Andra resmål på Korfu