Arlanda

Resor till Pelekas Beach på KorfuGrekland

Kombinera det autentiskt grekiska med en ljuvlig sandstrand

Om Pelekas Beach

Den genuina byn Pelekas ligger underbart vackert, högt ovanför havet. Här går livet sin gilla gång och tempot är långsamt. Vid bytorget finns några tavernor där de lokala sitter och tittar på folk och spelar tavli. Den gudomliga sandstranden ligger nedanför byn och bjuder på avkopplande badliv. Här är välordnat med några strandbarer och lite mindre folk än vad som upplevs vid grannstranden Glyfada.

Vid stranden i Pelekas finns enstaka tavernor och barer, likaså uppe i den traditionella byn ovanför stranden. Där finns även supermarket.

Var ligger Pelekas Beach?

Karta Pelekas Beach

Väder och badtemperaturer

På Korfu råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 23 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 27 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst.

Andra resmål på Korfu