Arlanda

Resor till Argostoli på KefaloniaGrekland

Grekisk småstadsatmosfär i livliga Argostoli

Om Argostoli

Argostoli är Kefalonias huvudstad, en året-runt-stad där vardagslivet går sin gilla gång. Här åker fiskebåtarna ut tidig morgon och när de kommer tillbaka samlas jättesköldpaddorna i hamnen för att ta del av fångsten som slängs tillbaka i vattnet. Staden är fylld av mysiga gator och torg där du hittar affärer, restauranger och barer, influenserna från Italien är påtagliga. Stränderna hittar du på andra sidan halvön eller söderut i badorten Lassi.

Argostoli bjuder på en uppsjö av restauranger, barer och caféer framförallt runt torgen och i hamnen. Slå dig ner längs gågatan Lithostratos med en kaffe eller något annat gott att dricka och umgås eller bara kolla på folk. Vid de större stränderna finns tavernor eller barer. Mataffärer finns i staden.

Var ligger Argostoli?

Karta Argostoli

Väder och badtemperaturer

På Kefalonia råder medelhavsklimat, i april börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter CBR.

Andra resmål på Kefalonia