Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Kefalonia Grekland

Om Kefalonia

Kefalonia är Greklands femte största ö och ligger vid Greklands västkust tätt intill Ithaka, Odysseus hemö. Andra grannöar är Lefkas i norr och Zakynthos i söder. Kefalonia har ca 40 000 bofasta invånare varav ca 14 000 bor i huvudstaden Argostoli.

Ta sig till Kefalonia

Flyget landar på Kefalonia. Buss från flygplatsen till våra inkvarteringar i Lassi tar ca 15 minuter och till Lourdas ca 45 minuter. Till hotellen i Skala tar det ca 1 timme och 50 minuter och till Fiskardo ca 1 timme och 30 minuter. Till Lixouri åker ni buss och båt och det tar ca 1 timme och 50 minuter. Till vissa hotell sker ett byte från buss till minibuss eller taxi då den stora bussen kan ha svårt att nå fram till hotellen. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Airtours representant assisterar vid ankomst och avresa. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

Kefalonias bussnät är relativt begränsat. Lokalbussar från Argostoli till många byar och stränder, även mellan orterna på östkusten. Från olika kuststäder går färjor till bl.a. Ithaka, Lefkas och Zakynthos och till Patra, Kilini och Igoumenitsa på fastlandet. På ön finns gott om taxibilar samt bilar, motorcyklar och mopeder att hyra.

Nöjen

Nöjeslivet på Kefalonia andas lite vuxet och rofyllt. I Lassi finns gott om restauranger, tavernor och barer, även i Skala och Fiskardo, där Fiskardo är mer exklusivt och har du tur så stöter du ihop med någon kändis. Katelios är lugnt med ett mindre utbud av fisketavernor och caféer. I Lourdas finns några tavernor. I huvudstaden Argostoli finns även nattklubbar. Utbudet på badorterna är störst under högsäsongen.

Stränder

Kefalonia har många härliga långsträckta sandstränder särskilt längs den södra kusten. Lassi är det mest utvecklade området på ön vad gäller turism och nöjen och här hittar du de bekvämaste sandstränderna som den tjusiga ljusgula Makris Gialos och den långrunda Platis Gialos, med den bästa strandservicen, vattensporter m.m. Den mest natursköna och fotograferade stranden är Myrtos med sin vita klappersten. I oexploaterade Katelios finns en sand- och grusstrand med fisketavernor och caféer bakom, väster om Katelios ligger Kaminia Beach där havssköldpaddorna lägger sina ägg, båda stränderna är fridlysta. I Skala finns en tre kilometer lång sand- och grusstrand med kristallklart vatten, långgrund och barnvänlig och med vattensporter. I Lourdas sträcker sig en tre kilometer lång och mycket populär ljus sandstrand ut sig. Strax utanför Fiskardo finns två fina stränder, Emblisi och Foki Beach. Emblisi ligger i en naturskön bukt med kristallklart vatten och vita klapperstenar, perfekt snorkelvatten, här finns ingen taverna. Foki ligger två kilometer söder om Fiskardo och har lika fint vatten med vita stenar men inte riktigt lika naturskön, en taverna finns. VId den sydvästra kusten ligger Svoronata och här är du nära tre fina barnvänliga sandstränder.

Barnvänligt

Många finkorniga och långgrunda sandstränder. Mycket backar så det kan vara svårt med barnvagn på vissa ställen.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Kefalonia

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!